3 Talartips om kroppsspråk

3 Talartips

Jag har gjort några inspirationsfilmer med talartips till dig som läser min blogg. Först ut blir 3 tips för ditt kroppsspråk

1. Kroppshållning

Ja, faktiskt, att hitta en bra hållning är jätteviktigt. Det handlar både om att öppna upp till kommunikation men också att signalera styrka till sig själv. Min enkla ”öppna gardinerna” övning är en utmärkt start för att hitta din grundhållning

2. Rör på dig

Många är rädda för att röra på sig på scen. Ja, du kanske till och med har fått lära dig att stå still? Men det är stor skillnad på ett nervöst gående och rörelser som har en funktion. Genom att du t ex byter position eller plats på scen signalerar du att något nytt händer. Vill du kanske poängtera något viktigt så kan du ta ett steg fram. Bara genom att ta ett steg fram eller bak gör skillnad. Så våga röra på dig.

3. Var försiktig med gester

Gester skiljer sig väldigt mycket mellan olika kulturer. En gest som hos oss nordbor betyder något positivt kan betyda något helt annat för en person från en annan kultur. Så var varsam med att använda gester speciellt om du vet att du har personer från olika kulturer i din publik.

Hitta och visa din personlighet

Så vill jag också poängtera att vi alla är olika och skall så få vara. Själv är jag en ”handpratare”. Jag använder gärna armar och händer när jag pratar, det ligger i min personlighet. Men sådan kanske du inte alls är, då skall du inte göra om dig. Hitta istället din stil och det som fungerar för dig. Men kom ihåg att en personlighet aldrig ligger i en dålig hållning.

I filmen visar jag och berättar om mina 3 talartips om kroppsspråk

Vill du träna detta och mycket mer så är du välkommen att anmäla dig till min kurs för Stjärnföreläsare den 18-19 augusti. Läs mer och anmäl dig här

Så vill jag önska dig en riktigt

GLAD PÅSK!                                          Glad påsk från Cecilia