Föreläsarutbildning

Kurs i presentationsteknik. En kurs för dig som vill föreläsa

– för dig som vill lite mer med din presentation

Denna utbildning har jag satt samman för att hjälpa dig som vill lite mer än bara föreläsa. Du vill skapa engagemang hos dina åhörare och du vill använda hela din potential som kropp, röst, tal, humor och närvaro.

Föreläsarutbildning på Mindfloor

Det finns många kurser och utbildningar i talarkonst och retorik. Men det är svårt att hitta en utbildning som tar fasta på dig som person och som greppar helheten. Därför har jag satt samman denna utbildning.

Utbildningen finns i tre varianter:

 1. För dig enskilt personligen. Jag blir din personlige tränare och vi lägger upp en individuell utvecklingsplan för just dig.
 2. För grupper. Ni är en grupp som vill träna tillsammans. Jag kommer till er och håller utbildningen där ni finns. Utbildningen skräddarsys för just er grupp med era behov. Även omfattning kan anpassas, dock minst 4 timmar.
 3. Öppen utbildning. Till denna utbildning kan vem som helst anmäla sig. Varje sensommar, tredje veckoslutet i augusti håller jag min 2- dagars utbildning här på Österlen. Nästa tillfälle blir 16-17 augusti 2019. Anmäl dig här
  Anmäl dig till kursen föreläsarutbildning på Österlen
  Med regelbundna mellanrum arrangerar jag också utbildningar i centrala Malmö eller Lund.

Föreäsarutbildning, Cecilia Granquist

Ur innehållet:

 • Dina verktyg, kropp, röst och tal. Vi tränar och utforskar dina möjligheter.
 • Konsten att lyssna in sin publik. Vare sig det sitter 1, 100, eller kanske 1000 i publiken, så behöver du nå alla. Alla skall känna det som om du talar till just hen.
 • Skapa engagemang. Engagemang börjar alltid hos dig själv. Ta hjälp av den men låt den också nå din publik.
 • Konsten att använda humor. Att vara rolig på scen är kanske det svåraste som finns. Det gäller att våga vara den man är och bjuda på sig själv.
 • Hitta din stil. Om alla vore lika, så tråkigt det skulle bli, då kan vi lika gärna läsa boken. Det är du människa av kött och blod som står där och som jag skall lyssna till.
 • Metaforernas och berättelsens kraft. Du lär dig använda berättelser och metaforer för att nå dina deltagare och förtydliga ditt budskap.
 • Retoriska tips och konsten att förbereda sin föreläsning.

Vi jobbar med många praktiska övningar där du själv kan utforska och upptäcka nya färdigheter. Lider du av rampfeber eller scenskräck så ersätter vi den med glädjen att stå på scen. Dessutom kommer du att få konstruktiv feedback så du kan fortsätta utvecklas.

Välkommen med din anmälan Scenen är din!