Nytt år kommer med nya önskningar och löften

Så är det dags att vända blad i årsboken och vi skall lära oss säga 2017. Många av oss lovar bot och bättring några önskar detsamma. Och visst är det väl lite magiskt detta med nytt år? Om det nu inte blev riktigt som du tänkt dig under året som gått så kan du ju alltid hoppas att nu vänder det, nu är det nytt år. Det är som om vi får en ny chans både vad gäller drömmar och önskningar och hur vi tycker vi borde leva.

Mina löften och önskningar

Även jag brukar önska och lova inför det nya året. Oftast handlar det om att jag skall bli flitigare med motion och träning, sluta äta så mycket godis och skräpmat. Eftersom jag är egen småföretagare så brukar önskningarna handla om att telefonen med bokningar skall ringa sig varm (helst utan att jag själv skall behöva ringa).

Hur det brukar gå? Nja, det är väl som för de flesta, lite si och så. Inte har väl telefonen eller mejlkorgen för den delen blivit överhettad med bokningar bara av sig självt och inte heller har jag lyckats bli någon idrottsatlet eller lyckats avhålla mig från allt som gör livet gott. Men hur hade det resultatet känts om jag nu lyckats med allt detta? Hade jag blivit lyckligare? Och hur hade mina nära och kära upplevt mig?

Varför då önska och lova?

Om jag nu inte blir så lyckligare av att önska och lova, varför fortsätter jag? För det gör jag. Jag gillar att önska  och se min önskade framtid i mina drömmar.
Nu får jag väl säga att jag tränat mig till något mer realistiska önskningar och löften. Jag behöver inte bli någon trådsmal idrottsatlet och telefonen behöver inte börja ringa med bokningar av sig självt för jag vet att det ligger mycket arbete bakom. Men jag ser och hör det jag vill skall hända i min fantasi, i min mentala träning. Jag gör upp realistiska SMARTA mål som ger mig motivation. Detta blir mitt bränsle under året som hjälper mig att överbrygga hinder och som också hjälper mig att finna glädje i stunden. Glädjen till de små framstegen på vägen fram mot mitt önskade resultat.

Mina löften och önskningar hjälper mig att tacka nej.

Att veta vad jag vill hjälper mig att säga nej. De hjälper mig att fokusera på det som känns viktigt och kunna sortera bort det som känns mindre viktigt.
Sedan har jag också lagt in en stor portion fördragsamhet med mig själv. Det kan ju faktiskt hända saker under året som gör att jag vill eller behöver ändra de där löftena och önskningarna och då är det viktigt att kunna göra det med gott samvete. Men om jag inte visste min riktning så hade det vara svårt att ändra riktning, eller hur?

Som en liten avslutning på årets sista blogginlägg vill jag bjuda på en liten historia om mannen hustrun, fen och önskningen.

En riktigt härlig Nyårsafton och Gott Nytt 2017 önskar jag dig