Alla bär på en historia, vilken är din historia?

Vem du än möter, ung som gammal så bär hen på en historia. Eller rättare sagt flera historier. Berättelser om vad som hänt under livet, upplevelser, vem och varifrån vi kommer. Det är något som vi ofta glömmer tänker jag. Och också något som jag blir påmind om i mitt arbete inom vården. Förra veckan skrev jag här i bloggen om konsten att kommunicera service inom vården. När du vill kommunicera service så är det extra viktigt att påminna sig om detta; att vi all bär på en historia.

Men att alla bär på en historia gäller inte bara  inom vården. Varje gång vi möter en ny människa så borde vi påminna oss om detta. Det finns något bakom det du ser och hör just nu.

Berätta din historia Alla bär på en historia

Jag tror också att det vore bra om vi vågade dela med oss lite mer av vår egen historia. Berätta om vad du har varit med om och dina upplevelser i livet. Jag menar inte att vi skall berätta hela vår livshistoria varje gång vi möter en ny människa, det skulle bli för tråkigt och omständigt men att när tillfälle ges dela med oss av valda delar av vår historia.

Om du delar med dig  av din historia så är jag övertygad om att den du möter också delar med sig av sin. När vi vet lite mer om varandra och fått en inblick i varandras liv så får vi också en större förståelse för varandra.

More than one story

Det finns ett kortspel som kallas för ”more than one story” som just bygger på att vi skall dela med oss av våra berättelser. Spelet skapades här i Simrishamn och har gjort succé över hela världen. Egentligen ett mycket enkelt spel som man kan fundera över varför det fått sådan framgång. Jag tror det enkla svaret är just vårt behov av att få höra och dela livsberättelser.

Vill du dela din historia med mig?

Spelet jag nämnde ovan är enkelt och för att kunna spela det behövs ingen övning. Men kanske du vill träna och utveckla dig och ditt berättande? Eller kanske hjälpa andra att berätta sin? Varför då inte passa på att dra kosan hit till Österlen den 14-15 augusti. Då håller jag kurs i presentationsteknik och berättande. Vi kommer att vara en liten grupp så att alla får tid till individuell träning. Och givetvis ”coronasäkrar” vi med att ha gått om plats så att vi kan hålla avstånd. Du kan läsa mer om kursen här. Eller kontakta mig direkt så berättar jag mer.