Att kommunicera på avstånd

Om det inte känts av tidigare så börjar det väl kännas nu? Att behöva kommunicera på avstånd. Tänk alla härliga advents och julmingel som vi måste avstå ifrån. Julen som kanske är den viktigaste högtiden då vi träffar nära och kära.

Men det finns ju även positiva saker med årets annorlunda julfirande. När jag skulle hämta inspiration till veckans blogginlägg så tittade jag tillbaka på mina gamla inlägg vid juletid. Många handlar om mingel men också om julstress. Allt vi vill hinna med och alla vi vill hinna träffa. Kanske denna jul blir något lugnare? Ett år då vi kan ta det lugnt och bara vara? Skippa alla krav och måsten?

Att kommunicera på avstånd – inte detsamma men….

Nej, visst är det inte samma sak att prata via en videolänk som att träffas på riktigt med en go varm kram. Men jag tror att det är viktigare än nånsin att verkligen göra det vi kan. Att ringa det där samtalet och att kanske t o m börja skicka julkort med snigelposten igen. Att, när det är möjligt träffas utomhus, ta med fikakorgen och gå en långpromenad. Eller som jag läste i tidningen om några grannar som träffas på ”murfika”. De träffas på stenmuren mellan sina hus och dricker sitt medhavda kaffe med dopp.

Ordet kommunikation kommer från latinets communicare som betyder att göra gemensamt. Och visst är det mycket vi kan göra gemensamt utan att för den skull träffas på mindre än 2 meters avstånd?

Kommunicera på avstånd genom att uppmärksamma och uppmuntra

Något vi alla kan göra utan att för den skull träffas fysiskt är att uppmärksamma och uppmuntra varandra. Egentligen är det väl bara fantasin som kan sätta gränser för hur vi kan uppmärksamma på avstånd. Men bara att vi gör något, vare sig det är online, ute i naturen eller genom ett telefonsamtal  gör nytta och är viktigt. Även om många av oss börjar bli trötta på att sitta vid datorn, så kanske vi skulle kunna bjuda in till julfest via zoom eller skype? Varför inte klä upp dig, tänd ljusen, värm glöggen och träffa dina nära och kära online. Kanske du kan hitta på en lek, sjunga en sång  eller något annat som engagerar i gruppsamtalet?

Så vad du än gör, så kom ihåg att höra av dig till dina nära och kära. Det går att kommunicera på avstånd.

Härlig advent

kommunicera på avstånd

 

Ps. Läser du detta idag fredag den 27 november. Då har du tur för det är ju också Black friday. Kontakta mig så kan du boka en coachingtimme online till halva priset 😀