Bemöt som du vill bli bemött

Hmmm, det där kan låta som en klyscha, men visst ligger det en hel del i uttrycket?
Jag undrar hur många av oss som någon gång tänkt; ”Om han bara betedde sig annorlunda så…” eller; om hon bara gjorde så, så skulle jag…..Fler än jag som någon gång tänkt så? – Tänkte väl det.

Inte så sällan får jag förfrågningar från arbetsgivare som vill att jag skall ”göra om” deras personal. Nej, de säger inte så men ibland undrar jag om inte tanken och önskan låg där. Man har kanske problem av något slag och så tror man att om bara personalen blev lite annorlunda så skall allt bli bra. Ibland får jag samma påstående från de anställda; ”om bara chefen vore annorlunda, då skulle jag……..”

Nu är det ju så att vi inte kan göra om andra människor (och tur är väl det). Men vad vi kan göra är att förändra vårt beteende gentemot dem för att på så sätt påverka deras beteende gentemot oss. Vill du ha beröm så ge beröm. Vill du få ett vänligt leende så ge ett vänligt leende. Konstigare än så är det egentligen inte.

Okey, verkligheten är kanske mer komplicerad än så men det är ju alltid värt att testa eller hur?

Härlig helg!

Cecilia