Berättarvandringar i Simrishamn

Denna vecka vill jag berätta om en mycket kär del i min verksamhet. Mina så kallade levande berättarvandringar i Simrishamn. Det är så roligt att de nu har spridit sig och inte bara är öppna vandringar arrangerade av museet utan att allt fler och fler företag har insett att detta också kan var ett trevligt inslag för t ex en kick off eller personalträff.

I onsdags var det Arbetsförmedlingen som samlat sina medarbetare för en personalträff. De fick bl a träffa fiskarkärringen Tilda Olsson från 1901, som minsann fått ordna med inkomster själv efter att mannen ”blivit kvar på sjön” (läs drunknat)

Senare under vandringen var det Annalisa Ehrnberg, syster till siste direktören Gösta Ehrnberg på anrika Ehrnbergs läder. Nu hade det hunnit bli 1942 och mitt uppe i brinnande världskrig. Annalisa berättade bl a om hur väl man tog hand om sina arbetare och vilket tryggt och säkert företag Ehrnbergs var med sina dryga 100 år på nacken.

Tyvärr fick vi inga foton från dessa vandringar men bilderna visar mina rollfigurer, överst fiskarkärringen Tilda och här ovan en bild på Annalisa och hennes syster Ingeborg (från vår trädgårds stadsvandring förra sommaren)

Nästa vecka kommer Helsjöns Folkhögskola för ett par dagars vistelse på Österlen, då har jag fått äran att arrangera deras dagar med mitt koncept Väx på Österlen. Naturligtvis startar vi med berättarvandring som blir på Stenshuvud där kanske självaste fru Sten dyker upp. Och senare i juni blir det LRFs tur.

Men klart även om vi är otroligt glada för att fler och fler upptäcker oss så kommer vi inte att sluta med våra öppna vandringar under sommaren. I år blir det dessutom något alldeles extra, en kriminalgåta för både barn och vuxna som man dessutom kan följa i sin smartphone med en app. Vi kallar programmet Vad hände med Rådman Möller

Nej, nu måste jag sluta skriva och istället plocka fram sägner om Stensogubben och hans fru, på onsdag kommer våra gäster från väst och då skall det hela sitta som en smäck. Ja, så skall ju min ”tant Tyra” få gå på kalas i helgen så hon behöver också dammas av

Härlig helg!