Betydelsefulla möten / Betydelsefulla berättelser

I våras blev jag som ambassadör för kvinnors företagande kontaktad om jag ville bidra med en berättelse om ett betydelsefullt möte jag varit med om i mitt företagande.

Jag kom genast att tänka på mötet med Ann-Kristin för dryga 20 år sedan. Det möte som la grunden till hela min verksamhet.

Här är berättelsen:

Den kreativa planeten
För drygt 20 år sedan arbetade jag som skådespelare och teaterpedagog. Om någon hade sagt till mig då att jag skulle bli egen företagare hade jag nog skrattat dem rakt i ansiktet. Herregud, jag var ju kulturarbetare. Företagare var så långt borta från det jag gjorde och var som det bara gick. Företagare var ett folk från en annan värld, från en annan planet.

Men så en dag kom en av mina deltagare, Ann-Kristin, på teaterkursen jag höll i fram till mig och sa: ”Cecilia, jag vill tacka dig – du har hjälpt mig att få ett jobb.”

Jag förstod inte vad hon menade och bad förklara. Hon berättade då att allt det där som vi arbetade med på teatern hade hon haft stor nytta av när hon skulle söka den där eftertraktade tjänsten hon så gärna ville ha. Och hon hade fått jobbet. Nu ville hon tacka mig!

Mötet med Ann-Kristin skulle få mitt liv att ta en radikal vändning. Hon gav mig insikten att det faktiskt finns fler människor än de som vill vara skådespelare som kan ha nytta av det som vi kan och gör på teatern.

Att Ann-Kristins talade om för mig vad teatern gjort för henne innebar att jag kom på min affärsidé. Jag förstod att jag hade en kunskap som sträckte sig långt utanför det jag trott var kulturarbetarens gränser. Jag beslutade mig för att jag skulle jag använda den kunskapen bättre, dela med mig av den och bli egen företagare. I dag utbildar jag småföretagare och delar med mig av min kunskap. Tack vare mötet med Ann-Kristin vågade jag ta steget in i det som för mig var  en helt ny och främmande värld. Och vilken underbar värld sen. Att den där ”andra planeten” kunde vara så kreativ och givande hade jag aldrig kunnat ana.

Ceciliasignatur