Du själv är bästa verktyget

Häromdagen lyssnade jag på en sångpedagog som menade att många hindras i sin sångutveckling för att man tänker istället för känner. Sångaren tänker alltför mycket på hur hen skall göra och så tar det emot och blir svårt. Istället bör vi känna och känna efter så hittar vi kraften och rösten.

Känn efter

Just detta med att känna efter vill jag gärna förespråka. Din kropp, din röst, ja hela du är både klok och fantastisk. Om du blir vän med ditt kroppsspråk och din röst ja då kommer den att hjälpa dig och du kommer att hitta oanade resurser.

Slipa dina verktyg

Men likväl som en hantverkare, musiker eller idrottsutövare så måste du vårda ditt redskap. Du behöver träna din röst för att ge den möjlighet att uttrycka sig. Lek med rösten så hittar du magstödet och tonerna. Rör på dig och använd kroppen så hittar du din kropps uttrycksmöjligheter.

När du har tränat och känner dig trygg med ditt instrument. Då kan du börja improvisera och sluta tänka på allt du lärt dig. Du litar helt enkelt på ditt instrument och låter den sköta jobbet.

Karisma

Kanske är det just det som är den där magiska karisman. När en person har en så stark tillit till sin förmåga att den kan släppa sin kropp och röst fri?

Nej, missförstå mig rätt. Jag menar inte att hämningslöst släppa allt hursomhelst. Tänk dig istället att ditt instrument är en välslipad kniv . Med den kniven skär du inte vilt omkring dig. Men med en välslipad kniv behöver du inte kämpa för att skära tunna fina skivor. Den välslipade kniven hjälper dig att få exakt sådana skivor som du önskar med minimal ansträngning.

Webkurs

Nu under våren så håller jag på att arbeta fram en webbkurs som just är tänkt för dig som vill slipa dina kommunikationsverktyg för att hitta din karisma.

Är du intresserad så skriv gärna några kommentarer i kommentarsfältet nedan om vad du skulle vilja lära dig på en sådan kurs. Vad är din största utmaning, hinder?

Härlig helg!

Ceciliasignatur