Edutainment

Ett spännande ord som jag stötte på härförleden. Edu står för utbildning och tainment för underhållning. Vilket fantastiskt ord! Tänk om man kan hitta ett lika bra ord på svenska. Kanske du kan hjälpa mig med det?

För visst är det så att det är lättare att lära när vi samtidigt har kul?
Humor och att ha kul är också något som även modern forskning visar att vi människor behöver för att må bra och kunna prestera bra. Forskarna Daniel Siegel och David Rock har tagit fram en ”tallriksmodell” för vår hjärna, de kallar den ”Healthy Mind” som ser ut så här:

”Ett gott skratt förlänger livet” var det visst nån som sa.

Tidigare i höstas så fick jag ett spännande uppdrag där man just önskade att jag använde humor och skådespeleri samtidigt som jag talade och informerade om mänsklig kommunikation. Visserligen inte någon ovanlig önskan från mina kunder eftersom det är just det som är min specialitet. Det lite annorlunda var att man ville gå ett snäpp längre och interagera med deltagarna.

Så bra det blev! Och jag är fullt förvissad om att deltagarna fick något med sig som fastnat för lång tid framöver. Utifrån min ”teater” växte bra diskussioner och frågeställningar fram, något som jag annars tror hade varit svårare.

Om du tittar vidare bland mina flikar här på hemsidan så upptäcker du att jag lagt till en flik som jag kallar för underhållning (skulle kanske kalla den för edutainment?). Där kommer jag att berätta mer om hur du kan använda underhållande inslag på din konferens eller utbildningsdag allt för att kunskapsförmedlingen och din information skall få lättare fäste och sitta kvar länge, länge.

Men vare sig om du väljer att använda mina tjänster eller kanske väljer att själv börja använda humor och lek i din verksamhet så är mitt råd: våga testa! Det värsta som kan hända är bara att just det testet inte var så kul, men då vet du ju åtminstone det, eller hur? 🙂

Härlig helg

Ceciliasignatur