Edutainment – Underhållande insatser

EDUTAINMENT – Ett spännande ord som jag stötte på härförleden. ”Edu” står för utbildning och ”tainment” för underhållning. Vilket fantastiskt ord! För visst är det så att det är lättare att lära när vi samtidigt har kul?
Humor och att ha kul är också något som även modern forskning visar att vi människor behöver för att må bra och för att kunna prestera bra.

På konferensen eller kickoffen

Edutainment är superbra för att lätta upp, förtydliga  och göra konferensen eller kickoffen mer effektiv.

Underhållning tillsammans med utbildning är en oslagbar kombination. Skrattet, fantasin och lekfullheten fastnar och gör det betydligt lättare för att er insats får fäste och stannar kvar under lång tid.
Jag sätter ihop berättande rollframträdanden som bygger på önskat innehåll. Det kan exempelvis vara en historisk händelse eller person. En sägen eller berättelse. Jag gestaltar och berättar. Antingen själv eller tillsammans med kollegor från föreningen Österlen Berättar.

Kontakta mig för mer info eller önskemål.

Ett av mina uppdrag var för Företagarna Österlen som höll sin årliga företagarfest. Platsen man valt att hålla festen på var restaurang Allé som ligger strax intill sägenomspunna Stenshuvud. Vad passade då bättre än ett besök från jättekvinnan fru Sten som fick berätta gamla tiders sägner.

årets Företagarfest

Ett annat tillfälle var under Österlens Konstrunda då jag och Maria Heijbel gjorde programmet I väntan på målarprinsen. Programmet skrevs speciellt för Farmors Lycka som är ett B&B på Österlen med anor från förra sekelskiftet.

MariaoCeciliaMalarprinsen

Eller våra stadsvandringar i Simrishamn:

Edutainment: Fröknarna Ehrnberg Edutainment Edutainment