En blick och ett leende

Har du tänkt på vilket underverk en blick och ett leende kan göra?
Om du har noterat det så tycker du säkert inte att det är så märkligt att just att bli sedd är ett av människans mest grundläggande behov. Men varför glömmer vi då bort att se och le?

I sommar har jag mest varit hemmavid och njutit av sol och bad men en del avstickare har jag gjort. Jag har stått i varma glassköer, väntat på att bli expedierad i affären med nystartad sommarrea och väntat i den låånga kön för att lyssna på frukostseminarier på hamnplan i Simrishamn.

Det har då inte kunnat undgå mig hur olika vi hanterar dessa situationer och vad just den där blicken och leendet kan göra. Vi i kön kan vara riktigt frustrerade av väntan och värmen men får vi då den där lilla uppmärksamheten av blicken och leendet, ja då försvinner liksom all den där frustrationen automatiskt och vi börjar glatt prata med varandra i stället.

Nu är det snart dags för många av oss att börja jobbet igen. Kanske någon skall börja på en ny arbetsplats eller få nya medarbetare till sin arbetsplats. Leendet och blicken är lika användbar här. En blick, ett leende och så förstås gärna ett välkomnande hej kan göra den mest nervöse och osäkre att känna sig välkomnad in i den nya gemenskapen.

Med soligt leende

Cecilia