Idag är en speciell dag! Det är dags för stjärnföreläsarkurs

Idag är en speciell dag, en dag som jag som jag sett fram emot nästan ett helt år. Jag skall få hålla min stjärnföreläsarutbildning här hemma i Baske på mitt Österlen, igen. En kurs som nu blivit tradition och som återkommer varje år vid samma tidpunkt, dvs 3:e fredag- lördag i augusti.

Som konstrundan fast i form av kurs

Om du har varit på konstrunda på Österlen någon gång och besökt konstnärerna hemma i deras ateljéer, ja ungefär så funkar det med denna kurs. Mitt över gatan där jag bor ligger Tjörnedalagården och det är där vi håller till med själva kursen. På kvällen efter kursdag ett ses vi hemma hos mig på en liten ”grillkväll”. All mat har jag själv fixat, bakat och förberett. Maken assisterar med servering, disk och allehanda hjälp. Det hela blir som om jag skulle ha en bjudning för några vänner.

En alldeles speciell stämning

Och kanske är det just därför jag längtar så. Det blir något speciellt, en stämning som inte kan skapas i en ordinär kurslokal eller på ett konferenshotell.

Förtroliga samtal och erfarenhetsutbyte

Så många härliga förtroliga samtal det blir. Någon gång har nya samarbetsprojekt och idéer skapats. Ja, det är verkligen något speciellt magiskt som uppstår när några från början helt okända människor kommer samman och förenas på detta sätt.

Men kunskapen och inlärningen då?

Det är också något magiskt vad som händer med deltagarna och deras egen utveckling inom ämnet. Om det är den trygga stämningen eller den fantastiska miljön skall jag låta vara osagt men att det händer grejer, ja det kan jag lova.

Idag en speciell dag

 

Dags att möta årets gäng

Så nu är det alldeles strax dags att möta årets gäng. Och jag bubblar av nyfikenhet om vad som skall komma fram denna gång. Men vad som än händer kul skall vi ha!

Önskar dig som denna gång inte kan vara med en riktigt härlig helg på ditt håll. Så är du välkommen att ”joina” gänget nästa år som då blir 16-17 augusti.

Här en bild från förra årets glada gäng 

Cecilia Granquist AB