En story i stormen Sven

Alla har en historia att berätta och många bär på fantastiska berättelser utan att vara riktigt medvetna om dem. Många inom Näringslivet har börjat få upp ögonen för hur kraftfull en berättelse kan vara men fortfarande har många svårt att se sina egna berättelser.

I onsdags träffade jag min styrelse i vår lokalförening för Företagarna, vi avslutade året som vi brukar med lite god julmat och trevlig samvaro. Eftersom vi alla är småföretagare med egna verksamheter blir det ju en hel del prat om dråpligheter i våra företag. Osökt kom vi in på stormen Sven som nyligen härjat omkring och ställt till det. Då berättar Ulf en helt underbar historia om hur man kan vända elände till något positivt. Ulf äger Kiviks Taxi och arrangerar bl a bussresor. Vid den här tiden på året är det populärt med bussresor ner till Nord Tysklands alla julmarknader. Just den dagen som ”Sven” härjade skulle en resa avgå. Det var tidig morgon runt 5 snåret och vädret var fortfarande helt ok. Ulf hämtade sina resenärer i Hammenhög och allt verkade frid och fröjd. Ja, Ulf kunde t o m konstatera att när man kommit över Öresundsbron så låg man före i tidsschemat. Men så, när bussen anlände till Rødby för att ta färjan till Puttgarden blev det stopp. En massa bussar och andra fordon stod i kö i väntan på att komma med en färja. Ulf tänkte som så att ok, det tar väl ett tag så jag bullar upp med lite gott fika och mat till mina passagerare. Och tiden gick, flera timmar fick man stå där i kön utan att veta om eller när man skulle kunna komma över till den Tyska sidan. Så förrådet med extrautrustning av mat och förnödenheter som Ulf alltid ser till att ha med på sina bussresor kom väl till pass, ja det blev t o m att bjuda passagerarna på både en öl och en ”lille en”, julmusik fanns också. Till slut kom beskedet att man var tvungen att vända om, inga färjor kunde lägga till i hamnen i Puttgarden p g a stormen. Så efter flera timmars väntan och inget besök på någon Tysk julmarknad fick Ulf styra bussen hem till Österlen igen. Utan att ens ha kommit över till Tyskland och en hel dag sittandes i en buss anlände man i sen kväll tillbaks i Hammenhög. Då klev en av passagerarna fram till Ulf och sa; Tack för en mycket trevlig busstur!

En story om Kiviks Taxi

En underbar berättelse om hur engagemang för sina kunder t o m kan vända en sådan ”eländesdag” till något positivt.

Och jag är mycket glad att jag har just Kiviks Taxi som samarbetspartner i konceptet Väx på Österlen då vi gör våra ”dörr till dörr” uppdrag, det bådar gott för våra kunder.

Vad har du för solskensberättelser?  Passa på att berätta du också, sprid den för vinden så stärker den både dig och din omgivning.

Nu står julen inför dörren och jag tar ett litet skrivaruppehåll och återkommer i januari igen. Vill du läsa tidigare inlägg så har jag nu kategoriserat i olika ämnesområden så att det blir lättare för dig att hitta det som intresserar dig.

En riktigt GOD JUL och härligt NYTT ÅR!

Önskar

Ceciliasignatur