Engagera med kropp och röst!

Engagemang är ett av nyckelverktygen när det gäller att nå fram med sitt budskap. Engagemang kommer alltid inifrån dig själv och viljan att förmedla något. Men du kan förstärka och visa fram ditt engagemang med hjälp av ditt kroppsspråk och din röst.

Så kan du engagera med kropp och röst

Både kropp och röst ger signaler om vad du innerst inne känner. Ja, det är därför vi tror mer på hur du ser ut och låter än vad du verkligen säger. Därför handlar det om att bli vän med och låta engagemanget få spegla sig i ditt kroppsspråk och din röst.

Kroppsspråket

Kroppsspråket är vårt starkaste språk som vi tyvärr ofta är lite rädda för och därför vill dölja. Vill du engagera så handlar det istället om att låta kroppen få jobba. Kroppen vill vara med i din konversation, den är en del av dig. Men du kan också påverka med kroppen. Du kan påverka dig själv och ditt eget engagemang och du kan påverka den som lyssnar på dig.

Här är en film från min YouTubekanal som ger dig 3 tips på hur du kan träna ditt kroppsspråk

Rösten

Även rösten är ett mycket starkt och användbart verktyg för att engagera. Rösten kan behöva lite mer träning eftersom många av oss av olika anledningar tappat styrkan och spänsten i rösten. Eller så har vi lagt oss till med spänningar och knarr som kan göra det jobbigt både för den som talar och den som lyssnar. Rösten är det verktyg som påverkas mest om vi är nervösa och spända. Även för rösten har jag gjort en YouTubefilm med några rösttips.

Fler talartips hittar du här

Vill du träna allt detta och lite till tillsammans med mig så häng med på kursen Bli en stjärnföreläsare den 17-18 augusti.

Du kan också köpa onlinekursen Bli en stjärnföreläsare. Just nu så ingår dessutom en hel timmes privatcoachning i priset.

Härlig helg och

Cecilia Granquist AB