Glad Påsk!

En påskmetafor

Långfredag och påskhelgen är i full gång. Ute rasar kampen mellan vintern som kom så sent och nu aldrig vill ge sig av och våren som så sakteliga försöker titta fram. Detta kom mig att tänka på en metafor om solen och vinden. Klicka på bilden så berättar jag den för dig.

Sensmoral

En metafor är ju ett bildligt uttrycksätt för något, och gärna med någon form av sensmoral. Sensmoralen i denna metafor är ju att vänlighet är starkare och effektivare än hot.

Och visst gäller det för all kommunikation. Kanske det också är det som är hemligheten med lyckad kommunikation. För vem vill lyssna på någon som är arg eller hotar? Inom beteendeverktyget Nlp talar man om att varje handling har en positiv intention. Och strävar efter att istället för rädsla och mothugg bemöta den andre med nyfikenhet. Det är ett synsätt som jag gillar starkt. Javisst, inte alltid så lätt, men om du lyckas hålla dig kvar i den inställningen så brukar det löna sig. Eller vad tycker du?

Den starke behöver vara snäll

Som Pippi Långstrump säger; är man stark så behöver man också vara snäll. Hade solen i metaforen använt all sin styrka så hade hon också misslyckats. Då hade troligen mannen fått behålla rocken på för att skydda sig mot de starka strålarna. Nu sände hon istället alldeles lagom med värmande strålar så att mannen kunde ta av sig rocken.

Snäll kommunikation

Med dessa filosofiska tankar vill jag förmedla idén om värdet av att vara lyhörd och använda vänlighet när vi kommunicerar med varandra. Att sträva efter att mötas med ett öppet sinne. Jag kanske inte håller med om det du säger, men jag bemöter dina åsikter med en nyfikenhet och respekt.

Bli en stjärnföreläsare – du själv är bästa verktyget

Är namnet på min nya onlinekurs. Kanske inte snällhet är det jag fokuserar mest på i kursen men helt klart tror jag att snällhet är en fantastiskt bra grundinställning och ett bra verktyg för en stjärnföreläsare.

Och för att jag själv skall vara lite snäll så har jag beslutat att släppa den under påskveckan till ett starkt rabatterat pris, 3500kr inkl moms istället för 9500 kr, i normalpris. I det priset ingår personlig support under 3 månader vilket innebär att du kan kontakta mig för frågor och feedback. Du kan t o m skicka mig en film som jag ger dig feedback på. Dessutom ingår 18 instruktionsfilmer + nedladdningsbara övningar och kursdagbok.

Läs mer om den och mina andra kurser här

Så vill jag än en gång önska dig en riktigt
Glad Påsk!             Glad påsk från CeciliaCecilia Granquist AB