Hur kommunicerar människor?

Med en passion för kommunikation

Maltekatten o jag skriver blogg

Hur kommunicerar människor? Ibland kan jag bli lite filosofiskt lagd. Och nu när jag sitter här i min ”bloggfåtölj” och skall skriva min fredagsblogg så funderar jag på vad det är som  har drivit och driver mig i livet. Och plötsligt så ser jag det så tydligt, det är ju min passion för kommunikation, hur människor kommunicerar, som driver mig. I veckans blogg berättar jag om mina drivkrafter och vad som gjort att jag gör det jag gör idag. För mig är det min passion för kommunikation. Vad är dina drivkrafter?

 

Det handlar om kommunikation

möten

Redan som liten unge funderade jag på på vilken nyckel kommunikation kunde vara. Jag minns hur jag filosoferade på hur jag skulle kunna få det som jag ville.

passion för kommunikation

kommunikation är nyckeln

Jag kan fortfarande höra mig själv säga till mamma: ”Mamma, om jag är snäll mot någon så tycker den ju om mig och då får jag det som jag vill”. Hmm, kanske inte så avancerat, men för en 5-åring var det djupa och allvarliga tankar.

Så där fortsatte det genom livet. Jag minns också hur frustrerad jag kunde bli när jag såg en film eller läste en bok; att personen i dramat inte berättade. ”Om du bara berättat så skulle det ju inte blivit så där illa”, tänkte jag. Att det hade blivit en förfärligt tråkig bok om huvudpersonen berättat, slog mig inte.

Hur kommunicerar människor, teatern blev mitt redskap

Kanske var det därför jag valde teatern som yrkesval? I mina roller fick jag lov att utforska både mig själv som människa och också kliva in i andras värld. Genom en teaterroll så fick jag möjlighet att utforska andra sidor av mig själv. Och framförallt fick jag möjlighet att fundera över hur det kunde vara att vara någon annan. Och jag fick utforska vilket viktigt redskap konsten att kommunicera är.

Min passion för kommunikation idag

Passionen för kommunikation har som sagt fortsatt genom livet och är minsann lika brinnande än idag. Idag försörjer jag mig också på att hjälpa andra med sin kommunikation. Allt från att tala inför publik till att förbättra gruppkommunikationen på arbetsplatsen. Det är så fantastiskt att se hur människor utvecklas när de kommer till insikt om vilken kraft sättet att kommunicera har.

Våga fråga

Jag brukar ju alltid ge något tips här i min blogg . Och om jag då kopplar veckans tips till min passion för kommunikation så skulle jag vilja påstå att en viktig nyckel är: Våga fråga. Fråga om du har förstått rätt, fråga om du känner dig osäker och fråga så du får veta. Tyvärr kan jag se så många onödiga missförstånd eller felsatsningar på att folk inte frågat.

En fråga till dig

Därför vill jag också passa på att fråga dig. Berätta gärna om hur du tänker när det gäller mänsklig kommunikation. Hade också gärna velat få lite tankar om vad du gillar i min blogg. Vad du vill läsa mer om.
Många frågor på en gång. Men skriv gärna i kommentaren litet som stort. Allt emottages med stor tacksamhet.

Härlig helg!

Cecilia Granquist AB