Jorda ditt kroppsspråk

Kroppsspråket är vår absolut största språk. Något alla har och använder sig av hela tiden. Därför kan det vara på sin plats att fundera en stund på hur du använder dig av ditt kroppsspråk.

Stärk dig själv med att jorda ditt kroppsspråk

Kroppsspråket påverkar inte bara dem du talar till utan lika mycket dig själv. Ett bra sätt, är att börja med att ”jorda”, dvs att se till att du fördelar din tyngd på båda fötter.

jorda ditt kroppsspråk

Jordade fötter

Kroppsspråk

Osäkra fötter

Glada punkten

Ett annat sätt är att använda ”glada punkten” som vi säger på teatern. Glada punkten sitter mitt på bröstet. Om du sträcker på dig och lägger din energi där så kommer du också att känna dig betydligt säkrare samtidigt som du signalerar styrka och glädje.

 

 

 

 

 

 

Le

Och så leendet. När vi ler händer så mycket i kroppen. Endorfiner frigörs och vi får en behaglig känsla i kroppen. Sedan smittar ju leenden också.

I filmen nedan beskriver jag detta

Att träna och framförallt bli vän med ditt kroppsspråk har du stor nytta av. Både för att stärka din egen självkänsla men också för att kunna signalera det du vill till din mottagare. I helgen lyssnade jag på en föreläsning om hur vi kan påverka vårt eget tillstånd och plocka fram vårt bästa jag. Kroppen är en viktig del när du vill påverka ditt tillstånd. Försök att känna dig ledsen samtidigt som du ler så märker du.

Lycka till!