Julstress

Lider du också av julstress?

Julen närmar sig och många av oss stressar runt som skållade råttor. Det är väl märkligt? Trots att vi vet att det kommer en jul varje år så kommer den ändå nästan som en överraskning. Ohps, redan!

Och i år blev det ju inte bättre när julafton infaller på självaste 4.e advent, på sätt och vis en hel vecka tidigare än förra året.

Jag vet inte hur det är med dig, men själv så beslutar jag varje år att: ”I år skall jag minsann inte ställa till med så mycket julstök, i år skall vi ta det lugnt”. Och så kommer helgerna och jag tänker: ”men lite får jag väl allt göra, de där kakorna är ju så goda och köttbullarna……….”. Ja, så blir det som det blir. Och man börja tänka: ”Hur skall jag hinna??”

Allt skall vara klart

För det är ju inte bara julstöket därhemma. Det är så mycket som skall vara avklarat på jobbet också. För mig som egen företagare så är ju bokföringsåret också slut. Då bör jag ha koll på affärerna och planera uttag, eller inte. Och så måste jag ju både budgetera och planera för kommande år. Du som är anställd har också säkert  en massa som bara Måste klaras av innan helgen tar vid.

Alla borden och måsten bara hopar sig som en stor klump.

Och här sitter jag i min ”bloggfåtölj” och skall hinna med fredagsbloggen också.. Men så hittar jag en kär metafor som jag nästan höll på att glömma. Den där om majonäsburken. Jag spelade in den som julhälsning för ett par år sedan och tre det är dags att plocka dra den igen.

Så nu skall jag ge mig lite extra ledigt idag och ägna mig lite extra till de som betyder allra mest för mig. Men oro dig inte, visst blir det några rader nästa fredag också. Julafton är ju inte förrän nästa söndag.

Härlig tredje advent! julstress