Kan en Våga tala kurs bota din talskräck?
våga tala kurs

Talskräck, är en av våra vanligaste fobier

En av våra vanligaste fobier är att tala inför många människor. Ja, det är faktiskt vanligare att tycka det är hemskare än tanken på död, krig, ormar eller spindlar, visar en undersökning. Så tillhör du dem som tycker det är jobbigt att tala inför publik så behöver du iallafall inte känna dig ensam.

Kan en Våga tala kurs bota talskräck?

Ja, det vill jag påstå att den kan. Talskräck går alldeles utmärkt att bota. Det snabbaste sättet är troligen en kurs där du får redskapen och hjälpen. Det viktigaste är att du hittar någon coach eller kurs där du känner trygghet och kan börja våga. Det är bättre att ta mindre steg och det går lite långsammare än att du pressar på alltför mycket med risk att du blir än mer skrämd och känner obehag.

Individuell webbkurs eller kurs i grupp?

Många tycker det är pinsamt att visa andra att de tycker det är jobbigt att tala inför publik. Då rekommenderar jag gärna en webb eller onlinekurs. Med dagens teknik så funkar en webbkurs alldeles utmärkt. Bäst är att komplettera med någon form av personlig coachning. Då kan du gå kursen själv ”hemma på kammaren” och ingen mer än du och din tränare vet om det. Fördelen med en onlinekurs är också att du själv väljer när du vill gå kursen. Nackdelen är att den kräver en del disciplin och att du inte får ta del av andras utveckling, vilket kan vara bra.

Väljer du en kurs av mig så kan du välja på att gå kursen helt som självstudie eller komplettera med min coachning. Coachningen kan också hjälpa till med ”disciplinen”, vi bokar in tider och du får uppgifter emellan. Titta gärna in på sidan med mina onlinekurser

En Våga tala kurs i grupp

Har sina fördelar med att ni är flera som kan stötta varandra. Det är inbokade tider och känslan av att utvecklas tillsammans är också värdefull.
Men hur du väljer anser jag är en smaksak. Det viktiga är att du väljer, tar tag i din rädsla och botar den.

Är du intresserad av en öppen kurs med mig och befinner dig i Malmö under våren 2020 så har jag ett samarbete med Medborgarskolan. Du finner kurserna här

Senare i sommar så ordnar jag även min uppskattade kurs”Bli en stjärnföreläsare” här på Österlen. Datum är 14-15 augusti.

I vår podd PRAT – om vardagskommunikation så kan du lyssna på hur jag tänker när det gäller mänsklig kommunikation

Stort lycka till med att bota din talskräck. Du kan om du vill!

våga tala kurs