Kommunikation handlar om attityd

Hej!

Denna vecka har jag varit på besök i vår huvudstad Stockholm. Det var Tillväxtverket som samlat Sveriges ambassadörer för kvinnors företagande och jag hade fått förtroendet att hålla i en av dagens workshops. Jag hade även förmånen att få vara med under hela dagen, mingla och prata med ambassadörerna och inte minst lyssna på övriga föredrag. En fantastisk dag med en sprudlande kommunikation.

En av föredragshållarna, Catrin Fock, talade om hur vår attityd påverkar hur vi kommunicerar. Och visst har hon så rätt!

Du som brukar läsa min blogg har säkert noterat att jag själv skrivit om hur vår självbild påverkar vårt beteende som i sin tur är detsamma som kommunikation. Om vi också lägger till vår attityd som även den påverkar både vår självbild och vår bild av andra så blir det ännu tydligare.

Att träna sig i att ha en öppen och positiv attityd till sin omgivning hjälper oss att få en positiv kommunikation som ger så otroligt mycket mer. Nu menar jag inte att vara så där överdrivet positiv och hejdundrandes glad som många ”optimistkonsulter” pådyvlade oss på framförallt 80-talet, då kan det bli nästan kränkande och helt enkelt för mycket. Nej, jag menar just en öppen, nyfiken och välkomnande attityd.

Just den attityden upplevde jag präglade Tillväxtverkets konferens och jag tror väldigt många reste hem med både nya kontaktakter och idéer i bagaget.

Vad handlade då min workshop om, undrar du? Jo, den hette: Stärk dig inför dina möten med hjälp av ”teater”. Deltagarna fick prova skådespelarens ”knep” att träna sitt instrument (dvs du själv) inför möten med andra.

Härlig helg!

Cecilia