Kommunikation i sommartider

I morgon är det midsommarafton och många inleder sin semester och ledighet. En härlig tid då vi skall få tid för varandra och umgås med nära och kära.

Men också en tid med förväntningar och kanske högt ställda krav, vi skall ju hinna med allt det där som vi inte hunnit under vardagen.

Att hitta balansen är inte alltid så lätt och det är betydligt lättare att komma med goda råd än att följa dem. Jag skulle ju kunna komma med en massa goda råd som t ex att ”tagga ner” på sina krav och förväntningar, att se till att njuta och ta till vara på varandra, passa på att koppla av etc, etc. Men allt det där har du säkert redan hört och risken med goda råd är att det istället bara ger dåligt samvete.

Själv skall jag i alla fall försöka njuta så mycket som möjligt av varje stund jag får tillsammans med mina kära. Kanske jag inte hinner baka den där speciella jordgubbstårtan eller silltårtan till i morgon, men naturella jordgubbar med en klick glass eller grädde är ju fantastiskt gott det också och bara en sillbit med nykokt nypotatis är ju hur gott som helst.

Om jag ”stillar mig” i min ambition att vara den perfekta värdinnan så blir det ju lite lättare att stanna upp, lyssna, se och njuta av livet och människorna som lever här och nu i min tid här på jorden.

Härlig midsommar!

Cecilia