Kommunikation kring midsommarstången

Hej!

I morgon skall vi fira midsommar.

Många av oss kommer att  fira med dans och lekar kring midsommarstången. Det kommer mig osökt att tänka på dansens och lekens kroppsspråk. Alla dessa gamla danser och lekar som berättar sina historier, historier som har sitt ursprung långt bak i tiden. Vi deltar så glatt men jag undrar hur många av oss som egentligen funderar på vad de betyder?

Så har vi det andra, runt omkring. Sommarklänningen kommer fram och skall tas på vare sig solen skiner eller regnet skvalar. Blickar byts och kroppar ”krumbuktar sig”. Det är så mycket som förväntas hända denna sommardag/natt på året.

Jag som kommit upp en (liten) bit i åren tänker tillbaka på ungdomens midsomrar. Jag brukade fira midsommar på Öland där vi hade sommarstuga. Jag och kompisen cyklade till Eriksöre camping för dansa och kanske, HAN, skulle vara där. Jag kan än idag känna dofterna från blommorna i dikeskanten och den ljumma vinden som smekte den bara huden på färd mot midsommarfesten. Men också den sura doften från fyllan och all besvikelse som också fanns där i bakgrunden. Besvikelsen som kom då förväntningarna var lite väl uppskruvade.

I dag är jag mor till två tonårspojkar och jag kan minsann se förväntningarnas glimt i deras ögon. Undrar vem eller vad som finns i deras önskningar och förväntningar?

Hur som helst så hoppas jag att du och alla andra får en riktigt underbar midsommarafton. Och det är ju skönt at veta att blir den inte riktigt som du hade tänkt så kommer det en ny nästa år.

Härlig midsommarhelg!

Cecilia