Kommunikation online

Världen förändras och vi med den. Nu behöver vi hitta nya sätt att mötas och kommunicera. Fler och fler väljer kommunikation online.
I min bransch, talarbranschen så har vi verkligen fått tänka om. Visserligen har jag haft mina onlinekurser ett bra tag nu. Att ha den erfarenheten  måste jag säga att jag är mycket glad för. Nu behöver jag inte lära allt från scratch.

Kommunikation online med grupp

Att hålla kurs för en hel grupp online var något nytt för mig.

I veckan som gick höll jag en av mina kurser i presentationsteknik via zoom istället för som planerat IRL. Visst var vi alla lite trevande först, innan allt satt på plats. Men efter ett litet tag så började vi kommunicera som om vi hade träffats ”på riktigt”. Jag märkte också att många av deltagarnas frågor blev mer synliggjorda och ja, vi blev mer effektiva på något sätt. Hur som helst så var det kul att få prova. Till nästa gång har deltagarna fått i uppgift att spela in sig själva när de gör ett tal. Dessa filmer skall vi gemensamt titta på, inspireras av, ge/få feedback på, då vi åter träffas online nästa vecka.
För mig blev det en trevlig erfarenhet att upptäcka att det går alldeles utmärkt att hålla en kurs i presentationsteknik online med en hel grupp. Till skillnad från en traditionell onlinekurs som du oftast gör själv, individuellt, så kan vi en grupp både diskutera och inspireras av varandra.

Kommunikation i framtiden

Jag tror att efter denna ”Coronatid” så kommer vi att fortsätta att kommunicera mer och mer online. Verkliga möten kommer att bli något exklusivt. Jag tror heller inte att det behöver vara någon negativ utveckling. Vi behöver inte alltid träffas IRL med onödiga resor och tidsåtgång. Många av våra möten kan ske online och ju mer vi tränar oss på hur vi kan göra ju lättare och roligare blir det. Sedan, då vi väl får mötas IRL så blir det desto trevligare och roligare.

Är du också sugen på att lära online?

Just nu i dessa ”Coronatider” så har jag ett specialerbjudande om en hel timmes fri coachning när du köper en valfri onlinekurs av mig. Titta in på min sida med onlinekurser så kan du läsa mer och boka.
Men du kan också boka mig för onlineundervisning eller föreläsning för en hel grupp. Är ni en grupp så träffas vi över zoom, antingen kan vi köra som ett klassrum eller mer som en föreläsning. Ni väljer själva, så kontakta mig så lägger vi upp det hela så att det passar. 

Du kan också besöka min profil på bokningssajten Bokadero. Där har jag lagt upp ett par erbjudanden som funkar online

Cecilia Granquist AB