Kommunikation – personlig utveckling

Att utvecklas och hela tiden lära nytt, ja det är i alla fall för mig något av det som gör livet värt att leva. Tänk vad fattigt det skulle kännas om vi stod still och stampade på samma ställe hela tiden. Om alla gamla sanningar var konstanta och ingenting förändrades, fy vad trist!

Kommunikation är personlig utveckling

Och att utvecklas som människa är väl kronan på utveckling. Men för att kunna utvecklas som människa behöver jag vara nyfiken på andra. Jag behöver kommunicera. Men kommunikation är en ständigt pågående balansgång och nyckeln till kommunikation är att förstå att andra inte förstår detsamma som jag förstår. Säkerligen är det också därför som jag själv brinner för detta med kommunikation. Hur ett litet tonfall eller en liten gest kan förändra och till och med försätta berg.

Konsten att utvecklas med kommunikation kommunikation personlig utveckling

Det viktigaste att tänka på om du vill använda kommunikation för din egen utveckling är att vara nyfiken. Ja, med det menar jag även när du möter en meningsmotståndare. Att istället för att koncentrera dig på att ”vinna slaget” med en massa argument istället inta ett nyfiket tillstånd och fråga hur och varför den personen kommit fram till dennes ståndpunkt.Ett annat sätt är att vara observant både på sitt eget sätt att kommunicera och andras sätt.

Gå på upptäcktsfärd och utforska din kommunikation

Denna vecka skulle jag vilja utmana dig till att gå ut på upptäcktsfärd i kommunikationens underbara värld. Jag vill be dig att denna vecka vara extra uppmärksam både på din egen och andras kommunikation.

Fråga dig  t ex vad som händer om du istället för att höja rösten när du känner dig upprörd sänker rösten. Eller att prova ett nytt sätt att svara i telefon. Ja, egentligen skulle du kunna testa vad som faller dig in, bara du är uppmärksam på resultatet. Vad händer om? Sedan vore det fantastiskt om du vill dela med dig av dina iakttagelser här i bloggen. Tänk vilken möjlighet till utveckling vi alla här skulle få då!

Utveckla dig tillsammans med mig och andra på Österlen i sommar

Ett annat mycket trevligt sätt att utvecklas är på min årligen återkommande sommarkurs Bli en stjärnföreläsare, den 17-18 augusti (fredag-lördag). Då är vi ett gäng som utmanar oss själva i talandets konst. Eftersom kursen går över två dagar och jag bjuder på en uppesittarkväll med grill så brukar det bli en hel del trevliga utbyten kursdeltagarna emellan också.

Eller vill du utveckla dig med att gå en webbkurs?

Som läsare av min blogg ger jag dig nu och fram till den 1 juni 2018, specialpris på mina onlineutbildningar med 20%. Skicka då ett mejl till mig med koden blogg så skickar jag en faktura på beloppet och en inloggning.

Härlig helg och

Cecilia Granquist AB