Kommunikation utan möten

För varje dag får vi nya och fler och restriktioner på hur vi skall leva och umgås. Eller rättare sagt inte umgås. Nu behöver vi träna oss i att kommunicera utan reella möten.

Att kommunicera utan möten

Eller kanske jag skulle säga möten online versa möten i verkliga livet. För visst är det möten men på helt olika sätt. Möten i verkliga livet är och förblir det mest värdefulla och jag tycker också att det bör vara så. Men i dessa tider av virusspridning så får vi tänka till. Tack och lov har vi en utvecklad teknik som hjälper oss. Vi kan ju mötas och utbyta både tankar och idéer via internet och även telefon om så skulle vara. Men är det någon skillnad  på hur vi kommunicerar via internet eller via reella möten? Ja, det vill jag påstå att det är. Jag vill också påstå att det är viktigt att vi är observanta på den skillnaden så att vi får en så pass bra kommunikation som möjligt.

Vad finns det för skillnader mellan möten IRL och virtuella möten?

Den största skillnaden tror jag är vana. Vi människor har kommunicerat genom möten IRL i årtusenden. Vi har blivit så tränade i att mötas så vi ibland inte ens behöver yppa ett ord, vi vet ändå vad den andre menar eller vill. I mötet IRL kan du lättare läsa av den andre, vi ser och hör skiftningar på ett helt annat sätt än i det virtuella mötet. Men samtidigt så kan ju detta ställa till det för oss. Vi tolkar eller övertolkar. Vi tror att den andre förstår detsamma som vi förstår.
Även om jag föredrar möten i verkliga livet så måste jag också medge att det finns en hel del fördelar med att mötas virtuellt.

Fördelar och nackdelar med kommunikation utan möten

På senare tid har jag börjat använda mig mer och mer av onlinemöten. Jag har märkt att på något sätt så blir det tydligare eftersom min uppmärksamhet är just på det virtuella mötet och inte någon annan stans. Det blir lättare att hålla sig till ämnet och inte spåra ut.
Men något som är betydligt svårare att läsa virtuellt är känslor och framförallt alla de där små skiftningarna i ansikte och kroppsspråk.

Hur tänker du kring kommunikation utan möten?

Vad har du för erfarenheter? Och vad tycker du om att börja använda mer och mer av att ses online? Skriv i kommentarsfältet så kanske vi kan få till en riktigt intressant diskussion.

Vill du testa att gå en kurs online?

Titta då in på min sida med onlinekurser. Just nu (18 mars – 30 april 2020) bjuder jag dessutom på en coachingtimme när du köper BAS nivå av någon av mina onlineutbidlningar. Värde 2000Kr