Kroppen som ”bantningsverktyg”!

Så är då julhelgerna slut och vardagen börjar igen. Många av oss har passat på att lägga på sig några extra kilon och kämpar nu för att bli kvitt dem.

Du som läst mitt tidigare blogginlägg om hur kroppen påverkar oss, minns kanske min ”gardinövning”? Ibland brukar jag också kalla den för världens snabbaste bantningsmetod!
Jodå, titta dig själv i spegeln (i profil) när du känner dig lite vissen och trött. Du behöver inte ens ha tittat på en bakelse för att det ska se ut som du gått upp minst 10 kg.

Gör då ”gardinen”; se till att du har tyngden på båda fötter, knän och höfter parallellt ovanför fötterna och så tänker dig att du har ett par heldragna gardiner framför dig. Öppna nu gardinerna genom att sträcka ut armarna med handflatorna mot varann och dra gardinerna åt sidan, släpp ner armarna mot sidorna. Nu får du en rak och fin hållning. Ta åter en titt i spegeln (i profil). Vips! Minsann minst 10 kg mindre, eller hur?

Så tänk vad kroppsspråket kan göra och detta utan några försakelser av livets goda. Sen är det ganska märkligt vad som brukar hända. För när du nu har den här fina hållningen och känner dig smal och fin, ja då är det på något sätt mycket lättare att avstå från den där chokladbiten och hellre välja promenaden istället. Det ena ger det andra så att säga.

En god fortsättning på 2011 önskar jag dig!

Cecilia