Powerstance

Kroppsspråk med powerstance

Kroppsspråket är det språket som starkast påverkar både dig som föreläsare och din publik. För några år sedan stötte jag på uttrycket powerstance. Uttrycket användes för att visa på en hållning som uttrycker styrka.

powerstance

Powerstance

Häromdagen blev jag påmind om uttrycket då jag lyssnade på en föreläsare som ofta använde grundhållningen för powerstance.

Prova själv att stå bredbent så skall du se att du får en kraftfullare känsla. Hållningen är kanske varken så bekväm eller lätt att ta till sig för oss kvinnor men du kan ju testa hemma i vardagsrummet.

Om du som jag är kvinna och kanske t o m gillar att ha snäv kjol så kan jag trösta dig med att tankens makt också är stor.

Tänk powerstance

Att tänka sig själv och se sig själv som stark det gör minst lika stor nytta.

Och förresten powerstance sitter inte bara i benen. Det sitter i hela kroppen.

 

 

Powerstance från hjärtat

I morse när jag skulle börja skriva om detta så googlade jag på ordet powerstance. Det jag fick upp var i stort sett till 100% text och bilder om piller och pulver för att bli stark. Och det är väl det enda som jag verkligen inte vill rekommendera  för en föreläsare som vill känna självkänsla. Nej, låt din styrka komma från hjärtat. Träna ditt kroppsspråk, bli vän med det och låt din kropp och positiva tankar hjälpa dig så kan du nå fantastiska resultat, jag lovar.

Vill du lära mer om detta och annat för att bli en riktig stjärnföreläsare så kan jag avslöja att jag nu sitter med sista handen för min nya onlinekurs; Bli en stjärnföreläsare – Du själv är bästa verktyget. Förhoppningsvis är den klar till Påsk. Så varför inte ge dig själv eller någon annan den i Påskpresent? Som Påskpresent från mig till dig så kommer jag att ge dig halva priset om du tecknar dig för kursen nu. Hör av dig till mig info@ceciliagranquist.se och skriv onlinekurs i meddelanderutan.

Vill du läsa mer om mina onlinekurser så titta in på sidan https://ceciliagranquist.se/online-utbildning/

Ett annat tips jag gärna vill ge dig är att besöka : Min YouTubekanal  där får du massor av talartips.

Och så ett tredje tips för dig som bor i Lund med omnejd. Den 16 och 23 april så håller jag och kollegan Linda Ohlsson kursen Bli bekväm inför kameran. Läs mer om den här En kurs för dig som vill börja använda film på sociala media.

Härlig helg och

Cecilia Granquist AB