Kroppsspråkets magiska makt

Hej,

Ibland förvånas jag över vilken i det närmaste magisk kraft vårt kroppsspråk har. Och då inte bara hur vi uppfattas av andra utan hur kroppen även påverkar dig själv.

I förra veckans blogg skrev jag om hur en liten nyans i röst och tonfall kan påverka. Denna vecka ägnar jag mig åt vårt andra stora verktyg när det gäller kommunikation.

I eftermiddag skall jag hålla en interaktiv föreläsning för ett arbetslag om hur du kan hålla engagemangets låga levande. En stor del av den föreläsningen kommer jag just att ägna åt vårt kroppsspråk. Det kan ibland nästan kännas en aning förmätet att säga att med hjälp av kroppsspråket så påverkar du både ditt humör och din självkänsla. Men jag vill påstå att det i mångt och mycket är så, pröva att gå omkring med hängande huvud så märker du. Nedan har jag ritat en skiss på hur kroppsspråket kan bidra till en ond/god cirkel, det är bara att välja.

Känslor och kropp påverkar varandra hela tiden. Det är så lätt att falla in och bara låta sig påverkas utan att vara medveten om vad som händer. Men tränar vi vårt medvetande, stannar upp och reflekterar och framförallt hjälper oss själva att behålla den engagerande lågan ja då blir livet i alla fall en aning för att inte säga betydligt lättare.

Härlig helg!

Cecilia