Ledarskap – Kommunikation – Corporate Storytelling

Ajdå! Denna vecka blev mitt blogginlägg något försenat. Men det kan säkert ursäktas med ett intressant seminarium och workshop som fick avsluta veckan. .

Vi har nämligen haft besök av ”Mr Storyteller”, Matts Heijbel här i Simrishamn. Så härligt att få lyssna till någon som verkligen förstått det här med berättelsens kraft.

När jag summerar veckan efter att ha lett ett ledarskapsseminarium, en kommunikationskurs och så avslutningsvis deltagit i Matts workshop om corporate storytelling så ser jag hur  kommunikationen leder som en röd tråd genom det hela.

En ledare som inte kommunicerar med sina medarbetare är inte mycket till ledare och berättelsen är ett fantastiskt sätt att kommunicera på. Berättelsen talar till känslorna och får oss att uppleva. Letar du fram verkliga händelser som hänt och berättar dem så underlättar du för mottagaren att förstå vad du menar.
Det är en sak att höra vad du säger men något helt annat att förstå. Berättelsen hjälper oss att förstå.

Men kom också ihåg att både ledarskap och kommunikation börjar hos dig själv. Dina tankar påverkar ditt beteende och din självbild. Så börja även berättelsen hos dig själv. Leta fram stärkande händelser du varit med om och berätta dem för dig själv.

Härlig helg!

Cecilia