Med Ett gäng konsulter på HR-mässa

Klockan  är 5.45 och jag har just satt mig på Pågatåget som skall ta mig in till Malmö och HR -dagen på Scandic Triangeln. Det skall bli så kul att återigen sammanstråla med mitt gäng, Ett gäng konsulter. Att få vara med om denna härliga teamwork ja, det gör det t o m värt denna tidiga morgon. Vi är sju stycken företag som tillsammans och var för sig kan ge din arbetsplats nycklarna till det ni behöver för en väl fungerande organisation. Blir du nyfiken, titta in på http://www.ettgangkonsulter.se

Just det här med samverkan är något jag verkligen gillar. Det är som om allt blir så mycket roligare när man hjälps åt, när det jag gör hjälper dig och det du gör hjälper mig. En härlig känsla tycker jag. Och en extra härlig känsla blir det när ett gäng individualister sammanstrålar, bjuder på sig själva och samverkar. För visst är både jag och mina kompisar i gänget individualister. Vi har var och en sitt eget företag men när vi behöver varandra, ja, då sammanstrålar vi och hjälps åt. Tänk om det vore så på alla arbetsplatser?

Något annat som är kul med samverkan tycker jag är att man tvingas fundera över vad man kan tillföra till de övriga och vad man behöver från de övriga. Att rannsaka sig själv en smula.

Avbrott i tankarna, vi stannar i Köpingebro och hämtar upp Ingalill.

ingalill vipconsulting.se

Så nu passar jag på att fråga Ingalill, hur ser du på det här med samverkan?

– När jag startade mitt företag 1988 så fick jag veta hur viktigt det var att hålla på sitt och att ha sin affärshemlighet för sig själv. Nu är det helt annorlunda, man är mer generös mot varann vilket gör att det blir berikande. Man lär sig och får lov att vara nyfiken. Det tycker jag är härligt.

Ja, visst har det skett en förändring. Skall bli spännande att se vad vi får lära och dela med oss av idag.

Nu börjar tåget snart närma sig Malmö så jag säger

Härlig helg!

Ceciliasignatur