Medioker eller excellent talare?

Är du en medioker eller excellent talare?

På de flesta arbetsplatser idag så förväntas det att man skall kunna tala och framföra ett budskap inför publik. Många klarar också av det helt okey. En del tycker det är fruktansvärt men gör det ändå. Andra älskar det och tycker det är både roligt och givande. Men har du som jag, ibland funderat på vad det är som gör skillnaden mellan en excellent talare och en som är okey?

Häromdagen var jag på ett konvent och fick lyssna på flera duktiga talare. En av talarna berörde mig mer än de andra. En annan av talarna var mycket skicklig i sitt sätt att använda alla sina verktyg, både det tekniska som powerpoint och retoriskt upplägg som med röst och kroppsspråk. Men ändå var det något som fattades.

Vad var det då som berörde mig?

Den av talarna som berörde mig mest och som jag bär med mig, var den som verkligen hade sitt hjärta och engagemang med. Vi var säkert ett hundratal i publiken.  Men ändå kunde jag nästan se tårarna i ögonen när hon förmedlade sitt budskap. Nej, det blev absolut inte patetiskt eller för privat. Hela framförandet var sakligt, tydligt, informativt och med hjärta.

Vad är då skillnaden mellan en medioker och excellent talare?

Om jag då jämför dessa två talare så kan jag först konstatera att båda var både skickliga och pålästa. Det som skiljde dem åt var hjärtat eller kanske rättare sagt att våga släppa taget och verkligen ge sig hän i sitt budskap. Jag brukar ibland säga att du skall träna så att du kan glömma. Med det menar jag att ditt budskap skall vara så pass intränat så att du kan släppa fokus på vad du skall säga och istället ha fokus på vad du vill förmedla. Om den talaren som hade alla tekniker på plats hade för ett ögonblick vågat släppa taget och visat hur detta som han berättade om, även berörde honom själv. Då hade hans presentation varit excellent.

I den här filmen ger jag dig 3 tips på hur du kan göra för att bli den där excellente talaren

Häng med på mitt webbinar och lär dig knepen.

Den 5 juni kl 12.00, kommer jag att sända ett livewebinar som är alldeles gratis. Om tiden inte passar så är det helt okey att anmäla sig ändå eftersom du kan titta på inspelningen efteråt. Vill du vara med så klicka här

Bli en stjärnföreläsare redan i sommar!

På min kurs den 16-17 augusti så kommer du att både få träna och lära dig knepen hur du kan bli en riktigt excellent talare. Är ditt mål att gå från okey till excellent så är detta kursen du absolut inte vill missa. Läs mer och anmäl dig här