Mingel

I affärssammanhang har minglandet fått en allt större betydelse. Ja det är t o m så att en del påstår att de bygger i princip all sin marknadsföring och försäljning på mingelkontakter, det är där de skapar relationer. I går kväll korade vi årets nyföretagare, årets ambassadör och årets företagare i Simrishamns kommun. Som vanligt en trevlig och festlig kväll där företagare, kommunpolitiker och tjänstemän fick umgås och mingla.

Årets Nyföretagare En gaffel kort  Årets Företagare Henric Appelkvist

Osökt kommer jag då att tänka på det här med mingel. För vissa är det helt naturligt och för andra är det mest något ångestladdat, t o m så att de avstår från en tillställning om de vet att det ingår mingel. Frågan hur man minglar kom också upp på min senaste kurs i kommunikation. Hur skall man bete sig då man minglar?

Här fem enkla mingeltips som kan va till hjälp:

 1. Låt någon du känner presentera dig
  Om du tar hjälp av någon du känner och känner dig trygg med som kan introducera dig för en ny person skall du se att det hela känns lättare och mer naturligt. Detta är också ett bra sätt om du vill ha kontakt med en speciell person som kan vara knepig att nå.
 2. Var nyfiken
  I stort sett alla människor älskar att prata om sig själv. Fråga och visa intresse.
 3. Lyssna
  Det handlar inte bara om att fråga, lyssna på svaren också. I svaren får du viktig information som du kan bygga vidare på i ditt relationsskapande.
 4. Använd ditt kroppsspråk
  Kroppsspråket är ett superviktigt verktyg i mingelsammanhang. Med kroppens hjälp kan du bjuda in till kommunikation, utestänga och inte minst avsluta en kommunikation.
 5. Förbered dig
  Om du verkligen vill dra nytta av en mingeltillställning så förbered dig. Med hjälp av en gästlista kan du se om där finns någon speciell person du vill knyta kontakt med. Skall ni senare sitta till bords kan du kanske planera att sitta vid samma bord. Är du osäker så förbered dig också mentalt, tankens kraft är fantastisk, om du i din fantasi har sett dig själv i det tillstånd du vill vara så kommer det garanterat att hjälpa dig. Ta också hjälp av ditt kroppsspråk, det är inte så att ditt kroppsspråk bara påverkar andra det påverkar också dig själv.

 

  

Härlig helg!

Ceciliasignatur