Mitt liv som entreprenör

När jag skriver min blogg så vill jag gärna vara aktuell och skriva om det som händer just nu. Kvällen innan brukar jag ta mig en funderare på vad som hänt under veckan och vad jag vill skriva om. Igår kväll när jag funderade på veckan som gått så överväldigades jag över vilket variationsrikt och spännande jobb jag verkligen har.

Livet som entreprenör

Att vara entreprenör och driva ett litet enmansbolag är inte alltid en dans på rosor i alla fall inte ekonomiskt. Många timmar får läggas ned på marknadsföring och nätverksbyggande. Ibland hopar sig jobben så man knappt hinner med och så i nästa veva gapar kalendern tom. Jag kanske är tokig, men jag älskar verkligen allt detta. Den där känslan när en kund ringer och säger något om att det jag hjälpt till med är värdefullt eller när jag lagt ned en massa jobb med en offert eller upphandling och jag får jobbet, ja den är värd allt slit.

Mina tre ben

Så är det själva jobbet också. Mina tre ben som utbildare, underhållare och kommunikatör berikar varandra. Visst hade det kanske varit smartare att koncentrera och fokusera på endast en gren. Men jag måste säga att alla delarna är viktiga och på något sätt stärker varann.

Ta t ex när jag utbildar i storytelling och hur du kan använda berättandet i din verksamhet. Jag tror inte jag skulle kunna dela med mig på samma sätt om jag inte samtidigt utövade berättandet själv. Likaså när jag hjälper människor att utveckla sig som presentatörer, talare och föreläsare. Om jag själv inte hade stått på scen och själv utövat allt detta.

Att tala inför andra

talare

rådman möller

underhållning

Kulpakurscollage(1)

kul utbildningar

Ida Otterström på hotell Svea

Ida Otterström på hotell Svea

Under året har jag även tagit uppdrag som godman för ensamkommande flyktingbarn. Ett uppdrag som verkligen berikat och lärt mig massor. Massor om människans kraft och vilja till ett värdigt liv men också om kommunikation och kommunikationskrockar.

Igår satte jag sista texten för min offert till Länsstyrelsen i Skånes landsbygdsprogram 2016-17 och i morgon skall jag uppträda på Christinehofs slott. Då skall jag hålla i två av programmen på Christinehofsdagen, dels en skvallrande piga på slottet och så skall jag berätta gamla sägner om pysslingar, skogsrå och annat väsen. Så långtråkigt kan jag inte påstå att mitt liv som entreprenör är.

Härlig helg!

Ceciliasignatur