Några tips om kroppsspråket

Kroppsspråket ditt största och viktigaste språk

Vi människor litar mer på kroppsspråket än på de mest kloka och välformulerade ord. Kroppen ljuger inte men det kan munnen göra. Därför är det väl värt att ägna en stund till vad du bör tänka på när det gäller kroppsspråket. I veckans blogg skall du få några tips på hur du kan göra för att träna ditt kroppsspråk.

Några tips om kroppsspråket

1. Rör på dig

Många av oss har fått lära  oss att vara stilla och inte röra oss så mycket. ”Stå still!” Men då låser vi kroppen och en stel kropp ger också stela tankar. Dessutom vill vi se kroppen eftersom den inte ljuger. En låst och stel kropp kan istället skapa misstänksamhet (vad har hen att dölja?) Så det gäller att vara kongruent med sitt kroppsspråk, då blir det bäst. Visa också gärna dina händer, det är något som inger förtroende.

Kom ihåg att det är stor skillnad på nervösa rörelser som plockande med händer eller vankande fram och åter än på rörelser som verkligen speglar det du vill säga.

2. Hitta din stil

Vi är olika. Några är mer lugna i sitt sätt att röra sig och andra har mer energi. Det skall du ta vara på, försök inte att göra om dig och bli någon annan. Du är bra som du är men du behöver bli vän med ditt kroppsspråk och hitta din stil. Att visa och använda sitt kroppsspråk är inte detsamma som att hela tiden vifta med armarna och springa runt på scen. Lugna rörelser kan vara likväl så talande. Pröva dig fram och känn efter vad som känns bäst för dig. I början får du kanske utmana dig själv och tänja på gränserna för att sedan hitta fram till din stil.

3. Fake it until you make it

Kroppsspråket påverkar inte bara hur andra uppfattar dig, det påverkar också dig själv. Kroppen är ett av tre verktyg som du kan använda för att påverka ditt sinnestillstånd. De andra två är tankar och känslor. Om du sträcker på dig och ler så påverkas du automatiskt till att känna dig säkrare. Det i sin tur ger en säkrare utstrålning.

Lycka till!

 

 

Vill du att jag skall komma till din arbetsplats med en inspirerande föreläsning?
Kontakta mig här