Nyckeln till kommunikation

Fredag morgon och dags för fredagsblogg. Men det är ingen fredag vilken som helst, det är tyst i huset, bara ett kraxande från undulaten som troligen också känner av tystnaden. Vadan detta? Mina båda söner är nu utflugna för att skapa sina egna liv och vi står i ett helt nytt skede i livet.

Den här vardagskommunikationen som förekommer i ett hem med ungdomar är plötsligen borta. Ingen som i ena stunden tycker att jag är den mest dumma och knasigaste och i andra stunden ger mig en bamsekram och säger att jag är världens bästa mamma. Nu skall istället mannen, som dessutom precis blivit pensionär, och jag återskapa det där livet då vi bara hade ögon för varann, eller…?

Ja, fortsättning följer, men en sak kan jag och alla vara säkra på att livet består av en ständig förändring, ibland stora och drastiska och ibland i lite mindre format. Osökt kommer jag att tänka på alla flyktingar som just nu i desperation flyr från ett helvete för att söka efter en liten vrå där de kan finna ett uns trygghet och ro. Kanske kan jag bidra med en sådan lite vrå?

Jag funderar vidare på vad alla dessa ”nya” människor kan innebära för mig, för oss och vårt land. Tänk vad nytt jag kommer att kunna lära. Jag som gillar mat kan säkert få lära mig något nytt smaskigt recept som jag inte visste fanns. Och naturligtvis en massa kunskap och erfarenheter som kan berika både mig och miljön där jag lever. Men visst det kommer inte alltid att vara lätt, nyckeln till kommunikation är ju att förstå att andra inte förstår detsamma som jag förstår. 

Men vem har sagt att livet skall vara lätt? Eller som någon sa: Om livet vore så enkelt som jag önskar att det vore, ja, då skulle jag dö av leda. 

Jag i min lilla värld står för en utmaning liksom du i din värld. Utmaningar på olika plan, olika smärtsamma olika på många sätt. Men en sak kan vi vara säkra på, att vi och världen förändras. Det är nu vi kan välja om vi vill gå med och öppna dörren eller om vi väljer att stänga den och riskera att bli inlåsta.

Jag är så nyfiken och vill inte missa nåt så jag väljer att öppna min dörr på vid gavel.

Vad väljer du?

Härlig helg!