Ombyte förnöjer!

Livet för en kommunikatör som jag innebär verkligen omväxling, det berikar livet tycker jag. Veckan som gått har varit ett sådant exempel. Om vi börjar med lördagen, en dag som jag redan skrivit en hel del om på Twitter och Facebook. Då fick jag själv påfyllning med en hel dags föreläsningar och upplevelser på NLP föreningens konvent i Stockholm. John Grinder en av grundarna till NLP var huvudtalare och gav oss nya insikter och inspiration inom detta fantastiska område hur vi kan påverka oss själva.
Ett annat starkt intryck gav Mari Ryd som gjort till sin livsuppgift att sprida forskning och vetenskap om vår hjärna, vilket hon gör med sitt magasin Holone. Jag tecknade mig naturligtvis för en prenumeration och hoppas nu jag skall få både nya insikter och uppslag som jag i min tur kan dela med till dig och andra i min  verksamhet att sprida allas vår kommunikativa kraft.

Måndagen och tisdagen ägnades åt förberedelser och möten inför kommande uppdrag; föreläsning om storytelling, utbildning i personlig försäljning och dramatiserade berättelser till 1:a advent.

Sent tisdag kväll får jag dessutom ett telefonsamtal från arrangören av Kunskapsdagarna där jag skall tala nästkommande dag. En av mina talarkollegor har blivit akut sjuk och måste ställa in, nu undrar man om jag skulle kunna ta en extra föreläsning. Javisst, svarar jag men vad skall det handla om? Jaa, svarar man Andreas skulle tala om självkänsla som framgångsfaktor, det vore ju bra om du kunde tala om något liknande.
Min hjärna går nu på högvarv, det var ju inte den typen av föreläsning jag hade förberett. Men att träna sin självkänsla för att må bra och trivas med livet är ju ett av mina kärnvärden. ”Vad brukar jag säga till mina kursdeltagare?” tänkte jag; är det inte just att våga testa? Och kanske fråga sig själv: vad är det värsta som kan hända? När dessa tankar (och några till) snurrat runt ett tag svarar jag: – Javisst, jag ställer upp, jag skall göra mitt bästa.

Det blev en härlig föreläsning, där jag tror att jag även hade nytta av min egen utmaning i förmedlandet av att träna sin självkänsla.

Nästa dag var det dags för något helt annat. Säljteknik tillsammans med kära kollegan Gaby. Så skönt att få ha en kompanjon vid sin sida. Det är en sådan glädje och kraft att få arbeta tillsammans. 1+1 blir mer än 2 som en tidigare kursdeltagare skrev i sin utvärdering.

Och nu sitter jag i min skrivarfåtölj för att skriva veckans blogginlägg. Resten av dagen kommer att ägnas åt repetitioner inför söndagens dramatiserade adventsberättelser på Österlens museum.

Hoppas att du har möjlighet att komma på söndag för att träffa mina och de andra figurerna.

Här är bilder på några av dem

   

Härlig helg!

Cecilia