Positivt prat och arbetsglädje

Att positivt prat gör oss glada och ger arbetsglädje kan nog de flesta hålla med om. Men hur gör vi nu i coronatider när de flesta arbetar hemifrån, isolerade från sina arbetskollegor?
Och arbetskollegor har också visat sig vara mycket viktiga för att sprida arbetsglädje. Lyckliga kollegor smittar av sig. Men i rädslan av att covidsmittan skall sprida sig så isolerar vi oss.

Nu menar jag inte att vi skall strunta i pandemin. Den härjar obarmhärtigt överallt bland oss, den ger svåra lidanden och död. Så det är ju inte alls konstigt att vi är rädda och frustrerade. Men samtidigt så gäller det att ge varandra styrka att härda ut. För en dag så har vi besegrat den. En dag så skall vi kunna umgås, kramas och ha kul tillsammans igen.

 

Positivt prat ger arbetsglädje

Därför skulle jag vilja göra ett upprop till alla arbetsplatser som börjar bli trötta på alla dessa webbmöten. Börja era möten med just positivt prat. Det kan verka klyschigt men pröva så skall ni se att det hjälper. Det kan vara så enkelt som att någon berättar en kul grej. Visar upp något knasigt och kul som får de andra i mötet att skratta. För skratt smittar även genom skärmen. Och humor är även det en förutsättning för en positiv arbetsplats.

Kom ihåg att ge varandra stöttning, positiva kommentarer och uppmuntrande ord. Kom också ihåg att många känner nervositet och obehag inför att hålla en presentation online. Uppmuntra varandra och ge positiv feedback.

Ja, faktiskt så är det en av mina vanligaste frågor om hjälp jag får just nu.
Hör du till dem som tycker att det är jobbigt att presentera online så behöver du inte känna dig ensam.
Därför har jag också beslutat att förlänga mitt specialpris på onlinecoaching hela året ut. Hör av dig så bokar vi in en tid som passar.

Apropå arbetsglädje

I veckans poddavsnitt PRAT om vardagskommunikation pratar Ingrid och jag om våra erfarenheter kring kommunikation och arbetsglädje.