Samarbete ger alltid bättre resultat

Jag älskar verkligen samarbeten och att jobba i nätverk där man delar med sig av kunskap och bollar idéer med varandra.

Visst kan det vara svårt ibland att förena många viljor som kanske vill streta åt olika håll. Men när dessa starka viljor förenas mot ett och samma mål, ja då känns det nästan som om man kan försätta berg.

Och visst är det härligt att inte behöva kunna och fixa allt själv. Och lika härligt känns det att få vara i ett sammanhang där man kan bidra och även om det i stunden inte är så stort så tillsammans blir det stort.

Mitt team Väx på Österlen är ett sådant nätverk där vi tillsammans skapar något riktigt stort. Vi är tolv små företagare med helt olika kompetenser. Var och en bra på sitt sätt men tillsammans känns det som om vi kan göra underverk. Var och en bidrar med sin pusselbit som för sig kan verka liten och oansenlig men när vi lägger dem tillsammans och låter dem flika in i varandra ja det är då pusslet får sin hela bild som samtidigt bli till något nytt och unikt.

Ibland funderar jag på vad som skulle hända om vi vågade satsa på samverkan lite oftare. Om vi istället för att hålla inne på idéer och tankar av rädsla att någon annan skall ”stjäla idén”, delade med oss och bjöd in till samarbete. Jag tror till och med att vi skulle få en bättre värld att leva i och framförallt mycket roligare och mer kreativ.

Länge leve samverkan!

Härlig helg

Cecilia

Nedan en kul film om teamwork som jag hittat på youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=i_Psl0nFEzw