Spegeln ett ypperligt verktyg!

Hej,
Nu är det åter dags för min fredagsblogg. Hoppas att du finner glädje och nytta i den. Lägg gärna en kommentar om vad du tycker eller om det är något du vill jag skall skriva om.

Denna vecka vill jag rekommendera spegeln som verktyg. Att träna framför spegeln är något du har nytta av i många sammanhang och då inte minst när du skall träna din kommunikationsförmåga.

Det som händer är att du samtidigt kommunicerar till dig själv och på så sätt stärker din självkänsla.

Jag brukar förorda att du tränar att hålla händerna fritt hängande utmed sidorna. Detta för att du sedan fritt skall kunna låta dina händer följa med i din kommunikation och ”tala” med sina rörelser.

Jag får då ofta kommentaren att man tycker det känns konstigt, vi vill gärna göra oss av med händerna någonstans. Lätt att de då hamnar i fickorna eller börjar knäppa på en penna t.ex. Vilket inte ger något särdeles positivt intryck.

Om du då tränar att stå framför spegeln, börja gärna med min ”gardinövning” (beskriven i blogginlägg 4, Kroppen påverkar oss) så ser du att det ser bra ut och då skall du märka att det också snart börjar kännas okey.

Spegeln fungerar även som ”kommunikationsmottagare” när du vill träna inför ett möte.
Du skall kanske träffa chefen eller medarbetaren i ett besvärligt samtal. Träna då och håll dialogen framför spegeln.

Kom också ihåg att ge dig själv ett leende när du står där framför spegeln. Ett leende gör underverk!

Lycka till och härlig helg!

Cecilia