Storytelling och mingel

Du som följer mig vet att jag nyligen startade en podd med min företagarkollega Ingrid Högström. Vår podd heter PRAT en podd om vardagskommunikation och du hittar den här. I podden pratar vi om de där vardagliga händelserna kring kommunikation. Varje torsdag sänder vi ett nytt avsnitt. Men nu till Påsk så passade vi på att sända ett extrainsatt. Så denna vecka har vi pratat både om Storytelling och mingel.

Podden fick mig att fundera kring just Storytelling och mingel och om du kan ha nytta av storytelling när du minglar.

Storytelling ett utmärkt kontaktredskap vid mingel. storytelling och mingel

Jag skulle vilja påstå att just berättande är ett fantastiskt bra redskap när du minglar. Ingrid berättade i podden om hur hon skapar kontakt med sina kunder genom att berätta något. Det lättar upp stämningen och avväpnar. Vi människor gillar att lyssna på berättelser, det är något ursprungligt hos oss. När du berättar, talar du till den andres fantasi och upplevelser vilket gör det lättare att skapa ett intresse och en relation.

Det kan vara så enkelt som att du berättar kort om en upplevelse du varit med om, något som gjort dig glad eller påverkat dig.

Berättelsen skapar ett samtalsämne storytelling och mingel

Många tycker det är svårt med mingel eftersom de inte vet vad de skall prata om. Då fungerar en berättelse superbra. Jag garanterar att du bara med din berättelsehar satt igång ett samtalsämne som kan bli mycket intressant.

Men hur och när kan jag börja berätta?

Som vid alla nya kontakter är det viktigt att börja med att visa intresse för din mottagare. Därför kan det t ex vara bra att ställa en fråga och lyssna på den andres svar först. Därefter kan du lätt knyta vidare an med en berättelse. T ex så här: ” det där du säger påminner mig om” ….. eller  ”Intressant det du berättar, jag har också varit med om något liknande”……. En annan bra start kan vara: ”får jag lov att berätta om.”….. , det brukar aldrig folk säga nej till.

Vill du lära mer om storytelling?

I min onlinekurs får du lära dig hur du sätter samman en berättelse, olika former av berättelser och hur du framför en berättelse på ett intresseväckande sätt.
Läs mer om den här 

Härlig helg!