Studera online, 3 tips på hur du kan göra

Just nu så är det många som, kanske för första gången, börjar studera online. Det finns många fördelar med att gå en onlinekurs men det är minsann inte alltid så enkelt. Bara det att sätta igång, kan bli ett problem. Mycket annat händer runt omkring som både kan distrahera och förhala igångsättandet. Sedan det är med att sakna kurskamrater och att kunna ställa frågor kan också ställa till det. Det krävs alltså både disciplin och målmedvetenhet för att lyckas.

I veckans blogg vill jag därför ge dig tre tips som kan underlätta för dig.

1. Avsätt tid för att studera online

Tänk som om du skulle gå utbildningen IRL. Vilken dag tidpunkt skulle det vara? Hur lång tid skulle passet ta i anspråk. Boka in den tiden i din kalender. Säg både till dig själv t ex att: ” på tisdagar kl 17.30 går jag kursen……”. Om du absolut måste ändra tiden så boka in en annan tid direkt, men rekommendationen är att ju hårdare du håller på din tid ju enklare blir det. För om kursen skulle vara IRL så hade den ju haft sin fasta tid, eller hur? Bestäm också hur lång tid du avsätter till varje studiepass.

2. Bestäm ditt mål med kursen

Vad vill du kunna, göra efter att ha gått din onlinekurs? Bestäm ett mål. Har du ett mål med vad du vill ha ut av kursen så hjälper det din motivation att verkligen genomföra den.

3. Gör kursen tillsammans med någon annan.

Saknar du kurskamrater så gå kursen tillsammans med en vän som också vill lära detsamma. Ta hjälp av varandra och stötta varandra. Är det så att du i dessa ”coronatider” måste isolera dig så kan ju din vän också delta på distans. Kanske ni kan ”skypa” eller ha telefonkonferens medan ni pluggar.

Om inte kurspaketet innefattar en facebookgrupp så varför inte skapa en själv, där ni kan diskutera och peppa varandra sinsemellan.

Pausa, spola, spela om

En av de verkliga fördelarna med onlinekurser är att du själv bestämmer takten. Du kan när som helst göra en paus. Är det något du redan kan, eller, inte är så intresserad av så kan du bara spola över. Och är det något du vill repetera så är det bara att spela om.

Studera online med coachning

Att ha tillgång till coachning samtidigt med en onlinekurs höjer värdet otroligt. Visserligen brukar det kosta en slant extra men är väl värt pengarna. Då får du möjlighet att ställa personliga frågor och få direkt pepp och svar från kursledaren.

Om du väljer någon av mina onlinekurser

På mina onlinekurser väljer du själv om du önskar coachning eller endast självstudie. Du kan även välja vilken nivå coachningen skall ha. Allt för att kursen skall bli så individanpassad som möjligt. Väljer du till coachning så kan jag även agera som lite ”spark” för att få igång dig och att fortsätta om det känns trögt.

Just nu, under april månad ut så bjuder jag dessutom på en coachingtimme när du köper valfri kurs (värde 2000Kr).

Läs om kurserna här

Så vill jag passa på att önska dig en riktigt GLAD PÅSK! Så glad som du nu kan ha det i dessa ”Coronatider”. Själv tar jag kvasten och sticker till Blåkulla, där lär inte viruset ha vågat sig in.

till Blålu