Utmana dig själv!

Har du tänkt på vilken skön känsla det ger efter en utmaning? Och ändå så är det så svårt att just utmana sig själv fast de flesta av oss vet hur gott det känns efteråt.

Utmaning på gymmet

Några som är duktiga på att få oss att utmana oss är gympaledare. I morse började jag dagen med ett spinningpass på gymmet. Ja, det var en utmaning i sig att stiga upp 5.45 för att vara på gymmet kl 6.30, speciellt efter en kväll i goda vänners lag med både grill och vin. Men jag hade ju bestämt mig så det var bara att kliva i gymdressen och ge sig iväg.

Anneli, vår spinninginstruktör manade på oss, svetten lackade och hon manade på med: ”utmana dig själv !” och   efteråt ”ge dig nu själv en klapp på axeln”. Då tänkte jag: varför gör vi inte så med allt annat som vi vill här i livet? Just detta att våga ta steget och utmana sig själv för att sedan när du gjort det, ge dig själv en klapp på axeln och njuta av det du klarat av.

Jag vet att många ser det som en stor utmaning att ställa sig inför en publik och tala. Gör då på samma sätt, utmana dig själv och ge dig själv en klapp på axeln.

Att utmana sig själv kan kännas svårt

Så här trött kände jag mig

Glädjen efter att ha klarat en utmaning är stor

Så här glad känner jag mig efter utmaningen

Utmana dig själv i etapper och små steg

Ett bra sätt är att börja med små steg och ta en bit i taget. Tillhör du den stora grupp som känner skräck, bara att ställa dig inför en publik så kanske första steget bör vara att räcka upp handen på ett möte och uttrycka en åsikt.  Eller kanske att samla några vänner som du känner tillit till och prata inför dem. När du klarat det tar du nästa steg och så nästa. För varje steg du tar så ge dig själv en klapp på axeln och känn hur gott det känns att ha klarat av den delen i utmaningen. Fortare än du anar så är du framme vid ditt mål och har klarat hela utmaningen.

Lycka till med dina utmaningar!

Vill du utmana dina talarförmågor så häng på min kurs den 18-19 augusti

Härlig helg!