Våga tala! Kurs i att tala – Webbkurs

Våga tala!

Visste du att en av de vanligaste fobierna hos folk är att tala inför publik? Så om du själv känner skräck och panik inför att tala så behöver du inte känna dig ensam. Hjälpen finns närmare än du tror. Denna webbkurs är 1:a kursen i en serie där du steg för steg får lära dig vägen till att bli en riktig Stjärnföreläsare.

På kursen Våga tala kommer vi att fokusera på hur du kan komma över den där första och jobbiga tröskeln att stå där och möta din publik. Du kommer både att få konkreta övningar, handfasta råd och tips.

När kursen är klar kommer du att ha fått med dig:
– Verktyg och övningar som kommer att stärka din självkänsla
– Kunskap hur du kan hantera nervositet, när den blir ett hinder för dig
– Verktyg hur du kan förbereda dig inför ett framträdande
– Möjlighet att ställa frågor direkt till kursledaren (Silvernivå)
–  individuell coachning (Guldnivå)


Nu är den äntligen klar!

Min Våga tala kurs, första delen i en serie webbkurser som skall leda dig till att bli en riktig stjärnföreläsare.

Det tog lite tid att få den klar, drygt ett år från idé till färdigt verk. Men nu hoppas jag att det skall gå lite snabbare till nästa del, nu när jag fått in lite rutin. För i ärlighetens namn måste jag erkänna att göra webbkurs innebär ett lite annorlunda tänk än att när man, som jag, annars är van att möta sina deltagare IRL.

Vägen till färdig webbkurs

Så under detta år har jag fått lära mig massor av rolig kunskap. Jag började med en kurs i att göra webbkurs sedan gick jag kurs i att redigera film, kollat andras webbkurser för att få input och så har jag plågat både vänner och kollegor med att be om feedback och ställt en massa besvärliga frågor.

En sån härlig känsla och en hel del pirr också måste jag erkänna, nu när den ligger ute. Hur skall den tas emot? Kommer den att vara till den hjälp som jag tänkt?

Nya kursidéer – Bli vän med kameran

Så visst, en hel del jobb och svett har det varit, men vansinnigt roligt! Och det hela har inte bara lett till en webbkurs utan till en helt ny kursidé – min nya kurs, Bli vän med kameran. Idén till den kursen kom faktiskt under resans gång då jag märkte att många känner obehag och osäkerhet att tala inför kamera. Vid ett tillfälle då jag hjälpte en kollega att filma till sin kurs märkte jag också att min ”regi” blev till stor hjälp för henne. När jag sedan berättade för Lani Noreke som är professionell fotograf om mina tankar om en ny kurs så erbjöd hon sig att vara med och dela med sig av fotograftips. Sådana där tips som vilken vinkel som blir bäst om man vill utstråla t ex säkerhet eller hur ljuset påverkar.

Redan i april kommer vi att köra en första omgång med ett introduktionspris så är du nyfiken kan du titta närmare på den HÄR.

Kanske även den kommer som webbkurs så småningom men nu skall jag först sätta igång med andra delen i vägen till att bli en stjärnföreläsare. Den delen kommer att handla om hur du kan slipa dina verktyg som röst och kroppsspråk. För kom ihåg att det är du som är bästa verktyget när du skall framföra ett budskap.

Våga tala kursen BAS nivå hittar du här

Mer info om mina webbkurser hittar du här

Här får du också ett lite smakprov i form av min övning Gardinen som finns med i kursen:

Härlig helg!

Ceciliasignatur