Våga testa!

Förra veckan skrev jag om rädslan att göra bort sig. Motsatsen skulle kunna vara att våga testa.

Att våga testa går som ett mantra genom mina kurser. För jag vill mena att det är först när du vågar tänja på gränserna som du upptäcker nytt och på så vis kan utvecklas vidare. Det är också då du upptäcker resurser som du faktiskt redan har men kanske inte visste om. Det är just att få lov att testa som är vitsen med att gå på kurs, tycker jag. I hett läge kan det vara svårt, då kan du inte säga till din publik:”äh, jag bara testade”.

I helgen som gick höll jag min Föreläsarutbildning. Fem fantastiska deltagare bjöd på sig själva och testade av herrans lust. Så kul och bra det blev. En av deltagarna ville testa att dela på sin berättelse i inledning och slut. Något som hon länge funderat på att vilja göra men inte riktigt känt sig bekväm med, nu kunde hon prova på oss och se vad som fungerade.

Men det är ju inte bara på kurs som det är viktigt att få lov att testa. Jag tror att livet skulle bli både bra mycket roligare och rikare om vi ibland vågade lämna den där comfortzonen. Själv brukar jag tänka: ”Vad är det värsta som kan hända, kan jag leva med det?” Blir svaret Ja (vilket det oftast blir) då testar jag. Och förresten, hur hemsk är det att erkänna att man hade fel? För ibland visar det ju sig att den där idén inte var så bra, att då ta ett steg tillbaka och erkänna felet, visar ju faktiskt på styrka, eller hur?

En sanning är i alla fall: Om vi gör som vi alltid har gjort då blir det som det alltid har varit.

Härlig helg!