Vikten av möten!

Hej!

Denna vecka har jag bett mina FB vänner om hjälp för veckans ämne. Marianne tipsade om hur viktigt det är med möten, ”det är möten vi lever för”. Och visst är det så sant.
Ibland får jag kommentaren att mänskliga möten är på utdöende nu när multi – sociala media tar allt mer plats.

Men jag tror faktiskt det är tvärtom.
För min egen del så har har de sociala medierna  betytt att jag dels kan fortsätta hålla kontakten med människor jag träffat ”in real life” och även återknutit kontakten med trevliga människor jag tidigare träffat. Ja, som t.ex. med Marianne som gick en av mina kurser för ett par år sedan,och nu har blivit min vän på FB, kul!
Och tänk så spännande att få träffa en person i verkligheten som du först endast har haft kontakt med via annat media.

Och kanske är det t.o.m så att de ”verkliga” mötena har blivit än mer betydelsefulla i denna nya värld? Det är i mötet det händer som vi skriver i boken ”Betydelsefulla möten”. I mitt första blogginlägg som du kan hitta här om du scrollar ner bland blogginläggen så skriver jag just om den boken och hur ett möte blev starten för hela mitt företag som jag nu har levt på i dryga 20 år.

Ett annat gott exempel på betydelsefulla möten får jag på mina kurser. Ibland undrar t.o.m vilket som varit mest värdefullt, mötet mellan deltagarna eller själva innehållet i min kurs.

En annan fråga som ventilerats på min FB sida har varit konsten att mingla. Hur tar man ”kontakt” och kommer in i ett pågående samtal? Skall ett möte bli bra så gäller det ju att få i stånd dessa kontakter.

Det är nu mitt kära ämne mänsklig kommunikation kommer in i bilden.

Det viktigaste du skall börja med är din attityd. Attityden till dig själv som start; Du är en intressant person som andra gärna vill lära känna. Och så attityden till andra; Din mottagare är en intressant person som kan ge dig en hel del i utbyte. Visa med ditt kroppsspråk att du är nyfiken och intresserad och lyssna. Då talar du om för din motpart att hon är viktig och det är en av människans största behov. En fråga eller en kommentar kan vara en bra start i ett sådant samtal.

Men kom också ihåg att det där alldeles speciella betydelsefulla mötet kan dyka upp var och när som helst, i kassakön, påväg till bussen eller på föreningsmötet.

Ta tillvara på alla dessa möten, det är möten vi lever för!

Härlig helg!

Cecilia