Vikten av viktiga budskap

Tänk så många viktiga budskap det finns därute som behöver berättas.

Igår kväll blev jag påmind om just vikten av viktiga budskap. Jag deltog på en mycket inspirerande kurs i digital marknadsföring. Vår kursledare Alfred Appelros från Get social pratade sig varm om hur vi kan nå och skapa kontakt med våra kunder. Han talade om vikten av att skapa värde för kunden och att påminna oss själva varför vi gör det vi gör. För även om vi alla behöver tjäna vårt levebröd så finns det säkerligen något mer, något högre som gör att vi gör det vi gör. Vårt varför.

Mitt varför: Vikten av viktiga budskap

Jag fick en påminnelse om mitt eget VARFÖR: Eller snarare min mission att hjälpa fram alla fantastiska berättelser och budskap som behöver berättas. Och det är verkligen många och viktiga berättelser som finns där ute. Viktiga budskap som behöver lyftas fram och som annars glöms och göms. Som ibland ligger gömda i en vrå eller ligger och gnager, vill fram men blir kvar. Ibland vågar berättaren inte tro på sin förmåga eller undrar om berättelsen verkligen är värd att berättas. Under årens lopp har jag haft förmånen att få hjälpa både redan vana talare att vässa sina verktyg och de som är osäkra, ovana talare att börja våga. Och alltid är det så fantastiskt att få vara med på ett litet hörn av den där resan.

En av alla dessa viktiga berättelser är Pernillas.

Pernillas berättelse

Första gången jag kom i kontakt med Pernilla var genom ett mejl i september 2015. Pernilla hade hittat mig på nätet och berättade att hon så gärna ville börja föreläsa. Hon hade varit allvarligt sjuk, förlorat ett barn och drabbats av afasi. Ja, det hela var så allvarligt att läkarna menade, hon skulle vara glad att hon överhuvudtaget överlevt. Men Pernilla var ung, hon ville mer än så, hon vill komma tillbaka till livet, kunna skaffa barn och leva som andra. Efter många år av kämpande hade nu Pernilla lyckats. Nu ville hon hjälpa andra, hon ville inge hopp, hon ville säga: ingenting är omöjligt, kämpa på. Hennes berättelse berörde mig starkt och självklart ville jag hjälpa. Men det skulle dröja ytterligare att år tills jag fick träffa Pernilla, rädslan, tveksamheten fanns fortfarande kvar.

Så tog hon till sist mod till sig och anmälde sig till en kurs. Nu har jag haft förmånen att få ha med Pernilla i flera av mina kurser och dessutom gett personlig handledning inför hennes första uppdrag som föreläsare. Idag är det exakt 3 år och en månad sedan det där mejlet damp ner i mejlkorgen och jag har just haft ett varmt och gott samtal med Pernilla. Hon har alldeles nyligen talat på anhörigdagen på Malmö stadsbibliotek. Jag hör glädjen i hennes röst och kraften som genomsyrar henne. Hon berättar hur hon tog en kvinna med afasi i handen.  Hur hon kunde ingjuta hopp och kraft med sin berättelse. Om någon vecka är det dags för nästa uppdrag, läkare på Lunds universitetssjukhus.

Mitt varför, känns så solklart. Fler berättelser behöver få berättas. Kan dessa berättelser få hjälp och redskap att spridas och komma ut, ja, då är jag övertygad om att världen kommer att må så mycket bättre.

Vill du besöka Pernillas nya fina hemsida så hittar du den här

Ditt viktiga budskap?

Har du också ett budskap du brinner för, tveka inte. Ut och berätta, fler som Pernilla behövs, Du behövs. Kanske du tänker: ja, men min berättelse är väl ingenting, eller kan jag verkligen berätta, eller: vill nån verkligen lyssna? Allt det där kan du inte veta förrän du har testat. Vill du ha hjälp med en dos styrka och verktygen för att lyckas så finns jag. Det är min mission, jag brinner för viktiga budskap.

På min YouTube kanal ger jag tre tips hur du kan komma igång:


Härlig helg!

Cecilia Granquist AB