Webbkurs snart klar

Att saker tar längre tid än vad man tänkt sig. Ja, det vet vi, men inte trodde jag att det skulle ta så lång tid. Förra året vid den här tiden fick jag ett mejl med ett erbjudande om att göra webkurs. Kul, tänkte jag, det måste jag prova. Tyckte väl att det skulle väl gå lätt och snabbt, jag har ju både skrivit kursmaterial och hållit kurser i över 25 år nu så då skall det väl inte vara så svårt att översätta det till en kurs för weben.

Men det visade sig snart att här krävdes ett lite annat tänk. Bl a det där som jag själv pratar om när det gäller presentationsteknik ”kill your darlings”. Nu fick jag verkligen ransaka mig själv och sålla bort för att konkritisera mig och fokusera på ett problem istället för önskan att ge allt (med risk att inget går fram). Får erkänna att det är det som nog tagit längst tid. Sen var det ju det där med att organisera och strukturera upp materialet, inte min starka sida precis, spontan som jag är.

Själva filmandet blev faktiskt det lättaste och roligaste, men visst en hel del pussel och tid för inlärning också.

Nu ett år senare kan jag se att det skall nog kunna bli en kurs av det hela ändå.

Mitt ämne är konsten att bli en stjärnföreläsare. Det är där jag verkligen har sett ett behov. Vare sig man vill eller inte ställs allt fler inför uppgiften att föreläsa. Men allt för få har kunskap eller träning bakom sig. Och väldigt många har både rädsla och djup ångest inför att ställa sig inför en grupp och framföra ett budskap.

Jag är fullt förvissad om att i stort sett alla har möjligheten att kunna utveckla sin förmåga och kunna bli riktiga stjärnföreläsare. Men då måste du få chansen att träna och få hjälp med redskapen hur du skall göra.

Därför har jag delat upp min webutbildning i flera steg och det är den första i denna serie som nu snart skall få se webbens ljus. Jag kallar den helt enkelt: Våga tala! Kursen kommer att ge dig som känner obehag och nervositet inför att tala inför grupp, redskapen och övningarna så att du kan komma över den där obehagströskeln. Sedan kommer jag att fortsätta med fler webutbildningar i samma serie så du kan bygga på din kunskap för vägen mot att bli en Stjärnföreläsare.

Här får du ett smakprov från kursen. Det är min favoritövning ”gardinerna” som du som redan gått någon av mina kurser säkert redan känner till. Den måste ju bara få vara med, så genial i sin enkelhet.

 https://youtu.be/j7hNO02LuX0
Än är det lite pussel kvar med färdigställandet och framförallt fixandet så det blir enkelt för dig som vill köpa kursen. Men väntar man på något gott så. Kul har det varit och jag har själv upptäckt en ny gren i min verksamhet och lärt mig en massa nya roliga saker i skapandet av att göra webkurs, som jag definitivt skall fortsätta med.

Skulle det nu vara så att du inte vill vänta tills webkursen är klar så finns jag ju också IRL. Är du dessutom i Malmö den 14 och 21 mars så håller jag en öppen utbildning på Midzone, Adelgatan 5. kl 12-17 dessa dagar. Anmäler du dig före den 29 februari så skall jag dessutom ge dig rabatt. Läs mer om den på  http://www.ceciliagranquist.se/forelasarutbildning Skriv i anmälan att du läst min blogg så får du 25%.
Härlig helg!

Ceciliasignatur