5 tips om kroppsspråk och mingel

Förra veckan gav jag några tips på hur du kan planera och tänka för att dina mingel skall bli effektivare och lättare kunna ge dig utdelning i 5 tips till effektivare mingel.

Men fortfarande finns många som tycker att det här med mingel är obehagligt och upplever det svårt att ta kontakt med främmande människor. Till alla er som kan känna så (och jag vet att det är en hel del) kommer här några tips:

1. ”Fake it until you become it”kroppsspråk och mingel

som Amy Cuddy säger (https://www.youtube.com/watch?v=Ks-_Mh1QhMc).
Jobba med ditt kroppsspråk, sträck på dig, gör “gardinövningen”
och låt din kropp påverka dig positivt. Kropp och knopp hör ihop.

2. Gå omkring och rör på dig

När du väl är på plats. Gå omkring med din raka fina hållning och visa med ditt kroppsspråk att du är intresserad och intressant. Att gå omkring en stund är också mycket bra för att få koll på vilka som är där och vilka som du vill ha kontakt med. Om du känner dig nervös är det betydligt bättre att röra på dig då blir du automatiskt lugnare.

3. Ställ dig bredvid

När du ser någon eller några som du vill konversera med så ställ dig gärna en lite bit vid sidan. Lyssna på konversationen då kan du höra om det finns någon lucka där du kan komma in. Kanske du kan ställa en fråga för att visa ditt intresse.

4. Hitta ögonkontakt

Det finns inget så starkt som ögonkontakt. Kan du fånga den så får du garanterat kontakt. Men kom ihåg att visa ödmjukhet om du vill bryta in under en redan pågående konversation. Visa intresse för dem du vill ha kontakt med, genuint intresse!

5. Bjud in med ditt kroppsspråk

Använd ett öppet och avväpnande kroppsspråk. Då bjuder din kropp in till konversation
Lycka till och härlig helg!

Ceciliasignatur