Bli en stjärnföreläsare!

Idag skall jag hålla min favoritkurs, Bli en stjärnföreläsare. Jag gillar i stort sett alla mina uppdrag som att föreläsa, inspirera och att hålla kurs. Men just denna kurs är för mig något speciellt. Jag håller den endast en gång om året och då hemma i min by Baskemölla. Vi är en liten intim grupp som tränar presentationsteknik, retorik och storytelling  i en fantastisk miljö. Och så våra gemensamma måltider då vi delar med oss av våra olika liv, erfarenheter och visioner. Det är så givande. Som lite ”grädde på moset” så händer det också att några av deltagarna hittar varandra för nya samarbeten.

I år har det varit (och är) ett speciellt år. Coronan har satt sin prägel på det mesta. Därför är jag extra glad att ändå kunna köra min kurs. Visserligen har jag fått plocka bort och ändra ett par av övningarna där vi är lite för nära, så att säga. Men eftersom vi är en

liten grupp så går det bra att hålla avstånd.

stjärnföreläsareHur blir man då en stjärnföreläsare?stjärnföreläsarkurs

Men vad gör vi då på kursen? Och vad gör att man kan bli en stjärnföreläsare kanske du u

ndrar. I förra veckans blogginlägg gav jag 3 tips som jag tror är grunden för att bli en riktigt bra föreläsare.

Just att bli trygg i sig själv och våga använda hela sin potential vill jag mena är grunden till att bli en riktigt bra talare. På kursen som jag nu skall hålla lägger vi mycket vikt vid just detta. Många av övningarna är inte direkt presentationsteknik isig, det kan istället

vara att träna sin kreativitet och flexibilitet. För vad gör du när det som

inte får hända händer eller kanske när du kommer av dig eller när den där ”besvärlige” åhöraren ställer frågor som du har svårt att svara på.

Vi tränar också en hel del på att känna oss trygga och våga. Rädsla i att misslyckas är ett av de största hindren för en föreläsare.

Sedan är det också bra att kunna göra en bra struktur för sitt framträdande att kunna välja rätt ord och uttryck för just din publik och inte mist att kunna hålla fast vid sitt budskap även om vägen dit inte blir som du tänkt från början.

Sugen?

Visserligen lite sent att hoppa på kursen idag, men kursen håller jag varje år, 3:e fredag-lördag i augusti. Så nästa år, 2021, blir det den 20-21 augusti. Du kan boka boka din plats redan nu, bara att höra av dig. Kan du inte vänta så länge så kan du ändå kontakta mig. Kanske kan du tänka dig att arbeta på distans? Eller så kan jag komma till dig och din grupp.